Seljankukkamehu
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5649148/landscape16_9/515/290/cc2372d74d7c965427d4ef38f2e402fc/LC/934040-5249.jpg)
Seljankukat antavat mahtavaa makua. Juo mehu hyvin kylmänä. Se maistuu hyvältä drinkeissä. Pakasta mehu, se parantaa säilyvyyttä ja makua.
1 satsiin
- 30 seljankukkaterttua
- 2 sitruunaa, viipaleina
- 1 ½ l vettä
- 13 dl kidesokeria
- 6 dl tomusokeria
- 3 rkl sitruunahappoa
Valmistusohje
1. Leikkaa kukkatertuista varret. Lado terttuja ja sitruunaa vuorotellen astiaan.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää sokeri ja sitruunahappo, sekoita kunnes ne ovat liuenneet. Kaada kuumana kukkien päälle.
3. Peitä liinalla, laita viileään 3-4 vuorokaudeksi. Siivilöi siiviläliinan läpi.
4. Pakasta. Jos säilytät mehun pulloissa, lisää säilöntäainetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka