Seljankukkamehu
Seljankukat antavat mahtavaa makua. Juo mehu hyvin kylmänä. Se maistuu hyvältä drinkeissä. Pakasta mehu, se parantaa säilyvyyttä ja makua.
1 satsiin
- 30 seljankukkaterttua
- 2 sitruunaa, viipaleina
- 1 ½ l vettä
- 13 dl kidesokeria
- 6 dl tomusokeria
- 3 rkl sitruunahappoa
Valmistusohje
1. Leikkaa kukkatertuista varret. Lado terttuja ja sitruunaa vuorotellen astiaan.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää sokeri ja sitruunahappo, sekoita kunnes ne ovat liuenneet. Kaada kuumana kukkien päälle.
3. Peitä liinalla, laita viileään 3-4 vuorokaudeksi. Siivilöi siiviläliinan läpi.
4. Pakasta. Jos säilytät mehun pulloissa, lisää säilöntäainetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti