Seljankukkamehu

Seljankukat antavat mahtavaa makua. Juo mehu hyvin kylmänä. Se maistuu hyvältä drinkeissä. Pakasta mehu, se parantaa säilyvyyttä ja makua.

1 satsiin

  • 30 seljankukkaterttua
  • 2 sitruunaa, viipaleina
  • 1 ½ l vettä
  • 13 dl kidesokeria
  • 6 dl tomusokeria
  • 3 rkl sitruunahappoa

Valmistusohje

1. Leikkaa kukkatertuista varret. Lado terttuja ja sitruunaa vuorotellen astiaan.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää sokeri ja sitruunahappo, sekoita kunnes ne ovat liuenneet. Kaada kuumana kukkien päälle.

3. Peitä liinalla, laita viileään 3-4 vuorokaudeksi. Siivilöi siiviläliinan läpi.

4. Pakasta. Jos säilytät mehun pulloissa, lisää säilöntäainetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!