Seljankukkabooli

Sitruksinen seljankukkabooli on täydellinen juoma rapujuhlien tervetulijaismaljaksi. Jättämällä boolista pois alkoholin, seljankukkajuoma on ihana pirskahteleva kesäpäivänraikastaja, jonka kruunaavat kauniit koristellut jääpalat.

Ainekset

  • 0,5 l seljankukka-mehutiivistettä
  • 0,5 l vodkaa
  • 1,5 l kirkasta sitruunalimua (esim. Sprite)
  • 1,5 l kivennäisvettä

Jääpaloihin

  • limeä
  • vadelmia
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

Laita kaikki booliaineet hyvissä ajoin jääkaappiin viilenemään. Valmista jääpalat.

Laita jokaiseen jääpalamuottiin pala limeä, yksi vadelma ja sitruunamelissan lehti. Valuta päälle vesi ja jäädytä. Iso booli pysyy paremmin viileänä isoilla jääpaloilla, eikä booli silloin vetisty niin nopeasti. Ison jääpalan saat kokoamalla koristeet vaikkapa pestyyb jogurttipurkkiin ja jäädyttämällä sen.

Valmista booli juuri ennen tarjoilua isoon kannuun tai boolimaljaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.