Seljankukkabooli
Sitruksinen seljankukkabooli on täydellinen juoma rapujuhlien tervetulijaismaljaksi. Jättämällä boolista pois alkoholin, seljankukkajuoma on ihana pirskahteleva kesäpäivänraikastaja, jonka kruunaavat kauniit koristellut jääpalat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 0,5 l seljankukka-mehutiivistettä
- 0,5 l vodkaa
- 1,5 l kirkasta sitruunalimua (esim. Sprite)
- 1,5 l kivennäisvettä
Jääpaloihin
- limeä
- vadelmia
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
Laita kaikki booliaineet hyvissä ajoin jääkaappiin viilenemään. Valmista jääpalat.
Laita jokaiseen jääpalamuottiin pala limeä, yksi vadelma ja sitruunamelissan lehti. Valuta päälle vesi ja jäädytä. Iso booli pysyy paremmin viileänä isoilla jääpaloilla, eikä booli silloin vetisty niin nopeasti. Ison jääpalan saat kokoamalla koristeet vaikkapa pestyyb jogurttipurkkiin ja jäädyttämällä sen.
Valmista booli juuri ennen tarjoilua isoon kannuun tai boolimaljaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut