Sekaisin mustikasta
Nyt on aika tehdä pakastimeen tilaa tulevan kesän sadolle. Jäljellä olevista pakastemarjoista ja maidosta, piimästä, jogurtista tai jäätelöstä pyöräyttää nopeasti raikkaan smoothien tai pirtelön.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
2 annosta
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 1 dl sokeroimatonta mustikkakeittoa tai pakestemarjoja
- 1 dl vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Kylmä pirtelö tai smoothie on aurinkoisen kevätpäivän ehdoton herkku. Rasvan ja sokerin määrää voi säädellä raaka-ainevalinnoilla. Vähärasvaisinta saa luonnollisesti valitsemalla rasvatonta maitoa, piimää ja/tai jogurttia.
Maistuvan smoothien saa esimerkiksi sekoittamalla piimää, maustamatonta jogurttia, marjoja ja ripauksen sokeria tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Sekoita kaikki aineet tehosekoittimella tasaiseksi. Nauti aurinkoisena kevätpäivänä!
Lähde ja kuvat: Maito ja Terveys Ry
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti