Seesampaneroituja kanavartaita hapanimeläkastikkeessa 7:00

Seesampaneroidut kanavartaat

31.1.2014. Tänään maistellaan Hanna Gullichsenin seesampaneroituja kanavartaita!

Ainekset

  • 2 kananrintafileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl pankojauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 – 1 ½ dl öljyä
  • puisia grillitikkuja

Tarjoiluun

  • hapanimeläkastiketta
  • limettiä

Hapanimeläkastike

  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chili
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl vettä
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl soijakastiketta (tai kalakastiketta)
  • (suolaa)
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Valmistusohje

Seesampaneroidut kanavartaat:

1 Leikkaa kananrintafileet pitkittäissuunnassa neljäksi yhtä paksuksi suikaleeksi. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla. Työnnä varrastikut pitkittäin kanasuikaleiden läpi.

2 Vispaa kananmunat ja kaada seos lautaselle. Sekoita seesaminsiemenet ja pankojauho toisella lautasella.

3 Dippaa vartaat kananmunassa, valuta ylimääräinen kananmuna pois ja kääntele ne pankojauho-seesaminsiemenseoksessa. Taputtele rouhe kunnolla kanasuikaleiden pintaan.

4 Valitse pannu tai laakea kattila, johon tikut mahtuvat lepäämään. Katko tikut tarvittaessa sopivan mittaisiksi. Kuumenna pannulla öljyä, kunnes se melkein savuaa.

5 Nosta vartaat pannulle ja laske lämpötilaa hiukan. Anna vartaiden tiristä öljyssä noin minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin, kullankeltaisen pintavärin.

6 Nosta kypsät kanavartaat talouspaperin päälle. Paperi imee vartaista liian rasvan ja pitää lihan pinnan rapeana.

7 Tarjoile kanavartaat hapanimeläkastikkeen ja limetinlohkojen kera.

Hapanimeläkastike:

1 Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

2 Kuumenna rypsiöljy kasarissa. Kuullota chilit ja valkosipulit nopeasti öljyssä.

3 Lisää kasariin tomaattipyree, vesi, riisiviinietikka, sokeri ja soijakastike. Sekoita ja keitä seosta kymmenisen minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla.

4 Sekoita maissitärkkelys puoleen desilitraan kylmää vettä. Kaada seos kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja keitä kastiketta vielä minuutti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.