31.1.2014. Tänään maistellaan Hanna Gullichsenin seesampaneroituja kanavartaita!
Ainekset
- 2 kananrintafileetä
- suolaa
- valkopippuria
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl pankojauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 – 1 ½ dl öljyä
- puisia grillitikkuja
Tarjoiluun
- hapanimeläkastiketta
- limettiä
Hapanimeläkastike
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen chili
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl vettä
- ½ dl riisiviinietikkaa
- 3 rkl sokeria
- 2 rkl soijakastiketta (tai kalakastiketta)
- (suolaa)
- 1 rkl maissitärkkelystä
Valmistusohje
Seesampaneroidut kanavartaat:
1 Leikkaa kananrintafileet pitkittäissuunnassa neljäksi yhtä paksuksi suikaleeksi. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla. Työnnä varrastikut pitkittäin kanasuikaleiden läpi.
2 Vispaa kananmunat ja kaada seos lautaselle. Sekoita seesaminsiemenet ja pankojauho toisella lautasella.
3 Dippaa vartaat kananmunassa, valuta ylimääräinen kananmuna pois ja kääntele ne pankojauho-seesaminsiemenseoksessa. Taputtele rouhe kunnolla kanasuikaleiden pintaan.
4 Valitse pannu tai laakea kattila, johon tikut mahtuvat lepäämään. Katko tikut tarvittaessa sopivan mittaisiksi. Kuumenna pannulla öljyä, kunnes se melkein savuaa.
5 Nosta vartaat pannulle ja laske lämpötilaa hiukan. Anna vartaiden tiristä öljyssä noin minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin, kullankeltaisen pintavärin.
6 Nosta kypsät kanavartaat talouspaperin päälle. Paperi imee vartaista liian rasvan ja pitää lihan pinnan rapeana.
7 Tarjoile kanavartaat hapanimeläkastikkeen ja limetinlohkojen kera.
Hapanimeläkastike:
1 Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.
2 Kuumenna rypsiöljy kasarissa. Kuullota chilit ja valkosipulit nopeasti öljyssä.
3 Lisää kasariin tomaattipyree, vesi, riisiviinietikka, sokeri ja soijakastike. Sekoita ja keitä seosta kymmenisen minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla.
4 Sekoita maissitärkkelys puoleen desilitraan kylmää vettä. Kaada seos kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja keitä kastiketta vielä minuutti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!