Seesamkanavartaat sämpylässä
Nakkisämpylöille kaikki kunnia, mutta kuka on sanonut, ettei vartaita voisi tarjota leivän sisällä. Sangen käytännöllistä, eikä tiskiä kerry, sillä kaikki syövät lautasensa. Kannattaa muistaa kuitenkin vetää varras pois ennen syöntiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 pitkulaista sämpylää tai patonkia
- 4 broilerinrintaleikettä
- ½ dl makeaa chilikastiketta
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1/4 kerä jäävuorisalalattia
Kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 2 rkl mango chutneyta
- 1 tl currrya
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita keskenään ranskankerma, mango chutney ja curry. Laita kylmään.
2. Leikkaa broilerinliha kuutioiksi. Sekoita keskenään chilikastike ja hunaja, kääntele kanapalat seoksessa. Paista kuutiot voissa ja pujota puuvartaisiin.
3. Halkaise sämpylä tai patonki, suikaloi salaatti ja täytä leipä. Lusikoi päälle kastiketta, pane kanavarras kullekin leivälle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan