Seesamipaistettua kalaa paistetun riisin kera
Seesaminsiemenet antavat tälle ruokalajille erikoisen ja erinomaisen maun. Älä paista liian kuumalla lämmöllä, silloin siemenet palavat, eikä lopputulos ole läheskään niin maukas.
Neljälle
- 4 annosta lohifileetä
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- 50 g paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1 dl ruokaöljyä
- aiolia tai wokkikastiketta
- 150 g vihanneksia, esim. paprikaa, kevätsipulia, purjoa, porkkanoita
- 2 punaista chiliä
- 200 g keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuivaa kalapalat, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kalat seesaminsiemenissä. Kuumenna vajaa puolet öljystä paistinpannulla, paista lohifileet varovasti miedolla lämmöllä n. 2 minuuttia molemmin puolin. Nosta kalat varoen pannulta ja pidä lämpimänä.
2. Suikaloi vihannekset, hienonna chilit (poista siemenet ensin). Huuhdo pannu, kuumenna loput öljystä ja paista riisi, vihannekset ja chili 2-3 minuuttia kunnes kaikki on lämmennyt, mutta vihannekset ovat vielä rapeita.
3. Asettele lautasille vihannesriisiä ja sen päälle lohta. Tarjoile aiolin tai wokkikastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan