Seesami-aamiaissämpylät

Vastapaistettuja sämpylöitä viikonlopun pitkälle aamiaiselle? Taikinan tekee nopeasti ja se nousee sillä aikaa, kun käyt suihkussa. Raejuusto tekee sämpylöistä meheviä.

10 sämpylää

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 100 g raejuustoa
  • 1 dl vehnänleseitä
  • 5 dl grahamjauhoa
  • n. 2 dl vehnäjauhoa
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon. Lisää joukkoon ja sekoita muut ainekset, viimeiseksi niin paljon vehnäjauhoa, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä liinalla ja nostata 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina hyvin leivinpöydällä. Pyöritä pitkä säie ja leikkaa se kymmeneen osaan. Kasta jokaisen palan toinen leikkauspinta seesaminsiemenissä ja nosta sämpylät pellille. Nostata 20 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sämpylät uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!