Mainos
Mainos

Vastapaistettuja sämpylöitä viikonlopun pitkälle aamiaiselle? Taikinan tekee nopeasti ja se nousee sillä aikaa, kun käyt suihkussa. Raejuusto tekee sämpylöistä meheviä.

10 sämpylää

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 100 g raejuustoa
  • 1 dl vehnänleseitä
  • 5 dl grahamjauhoa
  • n. 2 dl vehnäjauhoa
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon. Lisää joukkoon ja sekoita muut ainekset, viimeiseksi niin paljon vehnäjauhoa, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä liinalla ja nostata 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina hyvin leivinpöydällä. Pyöritä pitkä säie ja leikkaa se kymmeneen osaan. Kasta jokaisen palan toinen leikkauspinta seesaminsiemenissä ja nosta sämpylät pellille. Nostata 20 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sämpylät uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.