Seesami-aamiaissämpylät
Vastapaistettuja sämpylöitä viikonlopun pitkälle aamiaiselle? Taikinan tekee nopeasti ja se nousee sillä aikaa, kun käyt suihkussa. Raejuusto tekee sämpylöistä meheviä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
10 sämpylää
- 2,5 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 100 g raejuustoa
- 1 dl vehnänleseitä
- 5 dl grahamjauhoa
- n. 2 dl vehnäjauhoa
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon. Lisää joukkoon ja sekoita muut ainekset, viimeiseksi niin paljon vehnäjauhoa, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä liinalla ja nostata 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikina hyvin leivinpöydällä. Pyöritä pitkä säie ja leikkaa se kymmeneen osaan. Kasta jokaisen palan toinen leikkauspinta seesaminsiemenissä ja nosta sämpylät pellille. Nostata 20 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sämpylät uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo