Savustettua poronpaistia marinoitujen punajuurten ja paahtoleivän kera

Poronpaisti ja punajuuret sopivat hyvin yhteen. Marinoi punajuuret herkullisiksi ja tarjoile piparjuurikerman kera. Tämä on hyvä aloitus päivälliselle.

Neljälle

  • 300 g savustettua poronpaistia viipaleina
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl raastettua piparjuurta
  • 3 punajuurta

Marinadi

  • ½ dl neutraalia öljyä
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 2 maustemittaa suolaa
  • ½ maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 tl raastettua piparjuurta

Tarjoiluun

  • 2 paahdettua leipäviipaletta
  • salaattia

Valmistusohje

1. Harjaa punajuuret kunnolla. Jätä kuori, juurenpää ja pari senttiä naattia jäljelle. Laita punajuuret kiehuvaan veteen, joka on suolattu n. 1 rkl suolaa per litra vettä. Keitä punajuuret juuri ja juuri pehmeiksi, 15-20 minuuttia koosta riippuen. Kokeile tikulla, jos ne ovat valmiita. Kuori ja viipaloi keitetyt punajuuret.

2. Marinadi: Sekoita öljy ja sitruunamehu. Vatkaa mukaan suola, pippuri ja piparjuuri. Kaada marinadi viipaloitujen punajuurten päälle.

3. Vatkaa kerma ja lisää piparjuuri. Asettele punajuuret, poronpaisti ja salaatti neljälle lautaselle. Puolita paahdetut leipäviipaleet ja lisää lautasille. Koristele piparjuurikermanokareilla.

Parhaat ruokaohjelmat