Savustettua poronpaistia marinoitujen punajuurten ja paahtoleivän kera
Poronpaisti ja punajuuret sopivat hyvin yhteen. Marinoi punajuuret herkullisiksi ja tarjoile piparjuurikerman kera. Tämä on hyvä aloitus päivälliselle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 300 g savustettua poronpaistia viipaleina
- 1 dl kuohukermaa
- 2 tl raastettua piparjuurta
- 3 punajuurta
Marinadi
- ½ dl neutraalia öljyä
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 2 maustemittaa suolaa
- ½ maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 tl raastettua piparjuurta
Tarjoiluun
- 2 paahdettua leipäviipaletta
- salaattia
Valmistusohje
1. Harjaa punajuuret kunnolla. Jätä kuori, juurenpää ja pari senttiä naattia jäljelle. Laita punajuuret kiehuvaan veteen, joka on suolattu n. 1 rkl suolaa per litra vettä. Keitä punajuuret juuri ja juuri pehmeiksi, 15-20 minuuttia koosta riippuen. Kokeile tikulla, jos ne ovat valmiita. Kuori ja viipaloi keitetyt punajuuret.
2. Marinadi: Sekoita öljy ja sitruunamehu. Vatkaa mukaan suola, pippuri ja piparjuuri. Kaada marinadi viipaloitujen punajuurten päälle.
3. Vatkaa kerma ja lisää piparjuuri. Asettele punajuuret, poronpaisti ja salaatti neljälle lautaselle. Puolita paahdetut leipäviipaleet ja lisää lautasille. Koristele piparjuurikermanokareilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa