Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savustettua poronpaistia ja juureksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 400 g savustettua poron sisäpaistia

Punaviinikastike

  • 1 pullo punaviiniä (75 cl)
  • 2 dl kanalientä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 2 rkl omenasosetta

Tarjoiluun

  • 2 mustajuurta
  • 1 palsternakka
  • 2 rkl sitruunamehua

Piparjuuriranskankerma

  • 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
  • piparjuurta

Koristeluun

  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Punaviinikastike: Kuori sipuli ja porkkana ja pieni ne karkeasti. Sulata 1 dl sokerista paksupohjaisessa kasarissa pähkinänruskeaksi. Lisää sipuli ja porkkana ja anna niiden ruskistua kevyesti 3-4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota kasari liedeltä ja lisää varovasti kanaliemi ja viini. Nosta liedelle, alenna lämpöä ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on 4 dl. Se vie noin tunnin. Siivilöi ja lisää omenasose.

2. Leikkaa mustajuurista naatit ja leikkaa juuret kolmeen osaan. Kuori pala kerrallaan perunankuorimaveitsellä ja pane palaset heti veteen, johon olet puristanut sitruunamehua. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita mustajuuret kiehumaan 20 minuutiksi. Kaada suurin osa vedestä ja pidä lämpimänä. Kuori palsternakka ja leikkaa palasiksi. Keitä se pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja pidä lämpimänä.

3. Sekoita ranskankermaan raastettu piparjuuri. Viipaloi poronpaisti paksuiksi siivuiksi. Lusikoi hieman punaviinikastiketta lämpimille lautasille ja jaa poronliha, palsternakan ja mustajuuren palat lautasille. Nosta ranskankermanokareet juureksille ja koristele ruohosipulilla.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoVasikkablanquette curryn ja kapristen keraJuurespyttipannu kantarellien ja munakokkelin kanssaLampaanpaisti padassaAnkanrintaa viinimarjakastikkeessaKananpoikaa, omenaa ja punaviinikastiketta
PoronpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Valmiina ostetun savustetun poron sisäpaistin oheen teemme kotitekoista punaviinikastiketta. Valmistaminen vie aikansa, joten hyvä etukäteissuunnittelu on taas tarpeen. Lohkoperunat ovat maistuva lisäke.

Tuoreimmat aiheesta

Poronpaisti
  • 07.01.201614:16
    Tartar

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Raejuustoleivokset poronpaistin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistikukka

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistituutit piparjuurikermalla ja avokadolla

  • 18.02.201300:00
    Cocktail alkupalat

    Akseli Herlevin Savuporosnäcksit