Savustettua poronpaistia ja juureksia
Valmiina ostetun savustetun poron sisäpaistin oheen teemme kotitekoista punaviinikastiketta. Valmistaminen vie aikansa, joten hyvä etukäteissuunnittelu on taas tarpeen. Lohkoperunat ovat maistuva lisäke.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 400 g savustettua poron sisäpaistia
Punaviinikastike
- 1 pullo punaviiniä (75 cl)
- 2 dl kanalientä
- 1 ½ dl sokeria
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 2 rkl omenasosetta
Tarjoiluun
- 2 mustajuurta
- 1 palsternakka
- 2 rkl sitruunamehua
Piparjuuriranskankerma
- 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
- piparjuurta
Koristeluun
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Punaviinikastike: Kuori sipuli ja porkkana ja pieni ne karkeasti. Sulata 1 dl sokerista paksupohjaisessa kasarissa pähkinänruskeaksi. Lisää sipuli ja porkkana ja anna niiden ruskistua kevyesti 3-4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota kasari liedeltä ja lisää varovasti kanaliemi ja viini. Nosta liedelle, alenna lämpöä ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on 4 dl. Se vie noin tunnin. Siivilöi ja lisää omenasose.
2. Leikkaa mustajuurista naatit ja leikkaa juuret kolmeen osaan. Kuori pala kerrallaan perunankuorimaveitsellä ja pane palaset heti veteen, johon olet puristanut sitruunamehua. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita mustajuuret kiehumaan 20 minuutiksi. Kaada suurin osa vedestä ja pidä lämpimänä. Kuori palsternakka ja leikkaa palasiksi. Keitä se pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja pidä lämpimänä.
3. Sekoita ranskankermaan raastettu piparjuuri. Viipaloi poronpaisti paksuiksi siivuiksi. Lusikoi hieman punaviinikastiketta lämpimille lautasille ja jaa poronliha, palsternakan ja mustajuuren palat lautasille. Nosta ranskankermanokareet juureksille ja koristele ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti