Savustettu grillilenkki ja pepperoniperunat
Grillimakkara saa savustettuna uutta luonnetta. Annokseen tuovat pirteyttä pepperoniperunat ja maukas sinappikastike.
Ainekset
- 1 lenkkimakkara
- 30 g sinihomejuustoa
- 700 g uusia perunoita
- 0,5 dl öljyä
- 0,5 dl pepperoneja (säilyke)
- suolaa
- 2 dl ruokajogurttia
- 3 rkl sinappia
- 1 tl sokeria
- 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuori lenkkimakkara ja leikkaa koloja sen kylkeen pienellä veitsellä. Täytä kolot homejuustolla ja nosta lenkki savustimeen tai käytä grilliä savustuskaukalon kanssa. Savusta vartin verran.
2. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja pyöräytä ne öljyssä. Paista parilatasolla tai laakealla pannulla niin, että viipaleet ovat melkein kypsiä. Mausta lopuksi suolalla ja pepperoneilla.
3. Mausta ruokajogurtti sinapilla, sokerilla ja sitruunamehulla ja sekoita aineet keskenään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut