Savusiikalasagne
Suussa sulavaa savusiikalasagnea ilman uunia valmistettuna.
Ainekset
- 350 g lasagnelevyjä
- 2,5 dl kermaa
- 1 sitruuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- (1 rkl vaaleaa kastikesuurustetta)
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 15 basilikanlehteä
- suolaa
- mustapippuria
- 200 g savustettua siikaa
Valmistusohje
Keitä lasagnelevyjä viisi minuuttia erittäin runsaassa suolatussa vedessä.
Pese sitruuna huolella ja raasta siitä kuori. Lämmitä oliiviöljypannussa ja lisää sitruunankuoriraaste. Anna hautua hetki, lisää kerma ja kuumenna, mutta älä keitä. Voit halutessasi suurustaa kastikkeen vaalealla kastikesuurusteella.
Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan, hienonna valkosipulinkynsi ja revi basilikanlehdet. Säästä muutama tomaattilohko koristeluun.
Kaada puolet oliiviöljystä pannulle ja kuumenna kaikki aineet nopeasti pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon siika sekä loput oliiviöljystä.
Valuta lasagnelevyt ja sekoita ne kerma-sitruunakastikkeeseen. Kokoa lasagne joko suoraan lautasille tai kuumennettuun tarjoiluastiaan. Levitä astiaan kerros lasagnelevyjä ja levyjen päälle tomaattikastiketta ja jatka kunnes kaikki aineet on käytetty.
Kaada loput kermakastikkeesta annoksien päälle ja koristele tuoreella basilikalla ja kirsikkatomaattilohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan