Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savusiikalasagne

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suussa sulavaa savusiikalasagnea ilman uunia valmistettuna.

Ainekset

  • 350 g lasagnelevyjä
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • (1 rkl vaaleaa kastikesuurustetta)
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 15 basilikanlehteä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 200 g savustettua siikaa

Valmistusohje

Keitä lasagnelevyjä viisi minuuttia erittäin runsaassa suolatussa vedessä.

Pese sitruuna huolella ja raasta siitä kuori. Lämmitä oliiviöljypannussa ja lisää sitruunankuoriraaste. Anna hautua hetki, lisää kerma ja kuumenna, mutta älä keitä. Voit halutessasi suurustaa kastikkeen vaalealla kastikesuurusteella.

Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan, hienonna valkosipulinkynsi ja revi basilikanlehdet. Säästä muutama tomaattilohko koristeluun.

Kaada puolet oliiviöljystä pannulle ja kuumenna kaikki aineet nopeasti pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon siika sekä loput oliiviöljystä.

Valuta lasagnelevyt ja sekoita ne kerma-sitruunakastikkeeseen. Kokoa lasagne joko suoraan lautasille tai kuumennettuun tarjoiluastiaan. Levitä astiaan kerros lasagnelevyjä ja levyjen päälle tomaattikastiketta ja jatka kunnes kaikki aineet on käytetty.

Kaada loput kermakastikkeesta annoksien päälle ja koristele tuoreella basilikalla ja kirsikkatomaattilohkoilla.

Lisää aiheesta:

Grillattua halloumijuustoa avokadon keraKala-äyriäispastaOliivikuorrutettua kuhaa ja valkosipulipastaaTonnikala-pennevuokaPasta bologneseHieno kalagratiini
LasagnePääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 03.02.202312:38
    Makkarapasta

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 25.02.202209:06
    Kasvislasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 17.03.202014:03
    Pääruoat

    Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

  • 05.06.201912:32
    Pääruoat

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

  • 29.01.201814:27
    Kasvislasagne

    Kasvislasagne