Savuporoleivät

Savuporonpaisti piparjuuren kanssa on pohjoinen klassikko. Tässä reseptissä yhdistyvät annoksien maku ja ulkonäkö elegantiksi kokonaisuudeksi, joka sopii niin alkupalaksi kuin pieneksi iltaherkuksi.

4 hengelle

  • 200 g savuporonpaistia
  • 1 dl ranskankermaa (crème fraiche)
  • 1-2 rkl raastettua piparjuurta
  • suolaa ja valkopippuria myllystä
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää

Koristelu

  • 4 rkl siianmätiä
  • 4 sitruunanlohkoa
  • 4 tillinoksaa
  • 4 kirsikkatomaattia
  • 4 salaatinlehteä

Valmistusohje

1. Pilko poronpaisti hienoksi. Mausta ranskankerma piparjuurella, suolalla sekä pippurilla ja sekoita paistisilppuun.

2. Paina leivistä muotilla pyörylät ja paahda tai paista ne voissa rapeiksi. Jaa poronpaistitahna leiville ja koristele tillillä.

3. Tarjoile salaatinlehdeltä sitruunalohkon ja kirsikkatomaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!