Savuporoleivät
Savuporonpaisti piparjuuren kanssa on pohjoinen klassikko. Tässä reseptissä yhdistyvät annoksien maku ja ulkonäkö elegantiksi kokonaisuudeksi, joka sopii niin alkupalaksi kuin pieneksi iltaherkuksi.
4 hengelle
- 200 g savuporonpaistia
- 1 dl ranskankermaa (crème fraiche)
- 1-2 rkl raastettua piparjuurta
- suolaa ja valkopippuria myllystä
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
Koristelu
- 4 rkl siianmätiä
- 4 sitruunanlohkoa
- 4 tillinoksaa
- 4 kirsikkatomaattia
- 4 salaatinlehteä
Valmistusohje
1. Pilko poronpaisti hienoksi. Mausta ranskankerma piparjuurella, suolalla sekä pippurilla ja sekoita paistisilppuun.
2. Paina leivistä muotilla pyörylät ja paahda tai paista ne voissa rapeiksi. Jaa poronpaistitahna leiville ja koristele tillillä.
3. Tarjoile salaatinlehdeltä sitruunalohkon ja kirsikkatomaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut