Savuporo-sienipiiras
Syksyiset raaka-aineet; kylmäsavuporo ja sienet maistuvat tässä piiraassa.
Pohja
- 100 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä
- suolaa
Täyte
- 100 g kylmäsavuporoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sipuli
- pala purjoa
- 2 dl pilkottuja metsäsieniä
- tuoretta rosmariinia ja persiljaa
- tilkka öljyä
Muna-kermaseos
- 2 munaa
- 2 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
- juustoraastetta
Valmistusohje
Nypi pehmeään voihin vehnäjauhot. Lisää vesi ja hieman suolaa. Painele keraamiseen piirasvuokaan reunoja myöten. Esipaista 200°c:ssa noin 25-30 minuuttia.
Hienonna kuorittu valkosipuli ja sipuli. Hienonna myös purjo. Kuullota öljyssä sienten kera. Hienonna poro pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Lisää joukkoon ja mausta hienonnetuilla yrteillä, suolalla ja pippurilla.
Kaada paistos tasaisesti piiraspohjan päälle. Sekoita munat kerman joukkoon ja mausta suolalla. Kaada esipaistettuun piiraaseen. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta ja paista uunissa noin 25 minuuttia 170°c:ssa kunnes piirakka on täysin hyytynyt pinnalta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan