Savuporo-sienipiiras

Syksyiset raaka-aineet; kylmäsavuporo ja sienet maistuvat tässä piiraassa.

Pohja

  • 100 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä
  • suolaa

Täyte

  • 100 g kylmäsavuporoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • pala purjoa
  • 2 dl pilkottuja metsäsieniä
  • tuoretta rosmariinia ja persiljaa
  • tilkka öljyä

Muna-kermaseos

  • 2 munaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa
  • juustoraastetta

Valmistusohje

Nypi pehmeään voihin vehnäjauhot. Lisää vesi ja hieman suolaa. Painele keraamiseen piirasvuokaan reunoja myöten. Esipaista 200°c:ssa noin 25-30 minuuttia.

Hienonna kuorittu valkosipuli ja sipuli. Hienonna myös purjo. Kuullota öljyssä sienten kera. Hienonna poro pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Lisää joukkoon ja mausta hienonnetuilla yrteillä, suolalla ja pippurilla.

Kaada paistos tasaisesti piiraspohjan päälle. Sekoita munat kerman joukkoon ja mausta suolalla. Kaada esipaistettuun piiraaseen. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta ja paista uunissa noin 25 minuuttia 170°c:ssa kunnes piirakka on täysin hyytynyt pinnalta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.