Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savulohipiiras á la Hellapoliisi

Julkaistu 21.05.2013 11:56

Pohja

  • 1 dl perunasosejauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 200 g pehmeää voita tai margariinia
  • 4 dl vettä

Täyte

  • 500 g lämmin savustettua lohta
  • 1 paprika paloiteltuna
  • 5 munaa
  • 5 dl ruokakermaa tai kerma-maitoa
  • 200 g juustoraastetta
  • lime-pippuria
  • (1 ruukku silputtua tilliä)

Valmistusohje

Sekoita perunasosejauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.

Sekoita joukkoon pehmeä voi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja esipaista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Paloittele lämmin savustettu lohi ja paprika.

Ripottele ainekset esipaistetun piiraspohjan päälle.

Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja lime-pippuri (sekä silputtu tilli) keskenään ja kaada täytteiden päälle.

Jatka kypsentämistä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Säilytä suojattuna jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki! Lämmitä paloiteltu piiras mikroaaltouunissa tai uunissa miedolla lämmöllä hetki ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Anun lohipiirakkaPinaatti-tomaattipiirakka paprikallaBritan katkarapupiirakkaPorkkana-fetajuustopiirakkaPinaatti-vuohenjuustopiirasHellapoliisin kantarelli-pekonipiiras
LohipiirakkaKevään juhlatHellapoliisiJuhlatValmistujaisetLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Lohi on juhlavan piiraan raaka-aine. Voit käyttää halutessasi lämmin- tai kylmäsavulohta, graavilohta tai vaikkapa tonnikalaa. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).

Tuoreimmat aiheesta

Lohipiirakka
  • 02.11.202420:00
    Huomenta Suomi

    Anun lohipiirakka

  • 04.04.201411:57
    Lohirullat

    Lohikääretorttu

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-savoijinkaalitorttu

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Lohipiirakka pikkujouluihin

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Savulohi-parsapiirakka