Savoijinkaalivuoka pekonilla

Jos haluat tehdä ruokalajista täysin vegetaarisen, vaihda pekoni esimerkiksi soijasuikaleisiin.

Viidelle

  • 1 kg savoijinkaalia
  • 200 g pekonia, suikaloituna
  • 3 keltasipulia, hienonnettuna
  • 750 g tomaatteja
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettu
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Kastike

  • 50 g voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • muskottia
  • 200 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ryöppää kaali kevyesti suolatussa vedessä n. 10 minuuttia. Vedä varoen irti uloimmat lehdet ja laita ne sivuun. Hienonna kaalin sisus paitsi kova juuriosa. Suikaloi pekoni, hienonna sipuli, kuori ja hienonna tomaatit. Paista pekoni, lisää sipuli ja tomaatti, valkosipuli sekä laakerinlehdet. Keitä kokoon hieman ja lisää hienonnettu kaali. Keitä kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta.

2. Sulata voi kastikkeeseen, sekoita mukaan jauhot ja lisää maito ja kerma. Keitä kokoon 5-10 minuuttia. Kääntele mukaan n. 150 g juustoa ja maista, mausta lisää tarvittaessa.

3. Lado kaalinlehtiä ja tomaattimassaa voideltuun uunivuokaan. Kaada kastike vuokaan, ripottele päälle loput juustoraasteesta. Kypsennä uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!