Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savoijinkaalivuoka pekonilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat tehdä ruokalajista täysin vegetaarisen, vaihda pekoni esimerkiksi soijasuikaleisiin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Viidelle

  • 1 kg savoijinkaalia
  • 200 g pekonia, suikaloituna
  • 3 keltasipulia, hienonnettuna
  • 750 g tomaatteja
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettu
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Kastike

  • 50 g voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • muskottia
  • 200 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ryöppää kaali kevyesti suolatussa vedessä n. 10 minuuttia. Vedä varoen irti uloimmat lehdet ja laita ne sivuun. Hienonna kaalin sisus paitsi kova juuriosa. Suikaloi pekoni, hienonna sipuli, kuori ja hienonna tomaatit. Paista pekoni, lisää sipuli ja tomaatti, valkosipuli sekä laakerinlehdet. Keitä kokoon hieman ja lisää hienonnettu kaali. Keitä kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta.

2. Sulata voi kastikkeeseen, sekoita mukaan jauhot ja lisää maito ja kerma. Keitä kokoon 5-10 minuuttia. Kääntele mukaan n. 150 g juustoa ja maista, mausta lisää tarvittaessa.

3. Lado kaalinlehtiä ja tomaattimassaa voideltuun uunivuokaan. Kaada kastike vuokaan, ripottele päälle loput juustoraasteesta. Kypsennä uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Broileria piparjuurikastikkeessaSieni-broilerikeittoLehtikaaligratiiniRanskalainen vasikkamuhennosMunakoisolaatikkoKaalikääryleet kastikkeella
KaalilaatikkoKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalilaatikko
  • 27.03.202010:12
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"

  • 03.09.201909:39
    Pääruoat

    Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Juustogratinoitu kurttukaali

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Maissi-parsakaalilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Juustogratinoitu kukkakaali