Savariini glögillä
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 1 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 2 munaa
- 2 tl kanelia
- ripaus suolaa
- 1 dl sokeria
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 2 dl korppujauhoja
Kostutukseen
- 2 dl vettä tai vaaleaa glögiä
- 1 dl sokeria
- 4 neilikkaa
- 1 vaniljatanko
- tujaus rommia halutessasi
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita yleiskoneessa tai vatkaimen taikinaterillä joukkoon munat, suola ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen ja lopuksi pehmeä voi nokareina. Taikina on melko löysää rakenteeltaan. Kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin tunti. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa 35–40 min. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Irrota savariini vuoasta ja pese vuoka. Kuivaa se ja laita savariini takaisin vuokaan.
Laita kaikki kostutuksen raaka-aineet kattilaan ja anna kiehua viisi minuuttia hiljaisella lämmöllä. Siivilöi ja anna hieman jäähtyä. Kaada päälle kostutuslientä varovaisesti, jotta se imeytyy tasaisesti ympäri kakkua. Kumoa savariini tarjoiluvadille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje