Savariini glögillä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662478/landscape16_9/515/290/99c80e4b44f5630b434fd0e4d7a70995/aR/savariini-7559.jpg)
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 1 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 2 munaa
- 2 tl kanelia
- ripaus suolaa
- 1 dl sokeria
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 2 dl korppujauhoja
Kostutukseen
- 2 dl vettä tai vaaleaa glögiä
- 1 dl sokeria
- 4 neilikkaa
- 1 vaniljatanko
- tujaus rommia halutessasi
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita yleiskoneessa tai vatkaimen taikinaterillä joukkoon munat, suola ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen ja lopuksi pehmeä voi nokareina. Taikina on melko löysää rakenteeltaan. Kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin tunti. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa 35–40 min. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Irrota savariini vuoasta ja pese vuoka. Kuivaa se ja laita savariini takaisin vuokaan.
Laita kaikki kostutuksen raaka-aineet kattilaan ja anna kiehua viisi minuuttia hiljaisella lämmöllä. Siivilöi ja anna hieman jäähtyä. Kaada päälle kostutuslientä varovaisesti, jotta se imeytyy tasaisesti ympäri kakkua. Kumoa savariini tarjoiluvadille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka