Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Valkosuklaa-jogurttivaahto, Iinan resepti

Julkaistu 08.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden yhdeksännen jakson resepti.

Valkosuklaa-jogurttivaahto

  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g valkosuklaata
  • ¾ prk turkkilaista jogurttia
  • puolikas vaniljatanko
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 liivatelehteä

Vadelma-mansikkageeli

  • 2 rkl sitruunanmehua
  • kourallinen mansikoita
  • kourallinen vadelmia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 tl agar agaria
  • 2 liivatelehteä

Leivos

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 50 g voita

Pähkinäcrumble

  • ½ dl hasselpähkinärouhetta
  • ½ dl mantelirouhetta
  • ½ dl saksanpähkinärouhetta
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 50 g voita
  • ½ dl ruskeaa sokeria
  • ½ dl hunajaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

VALKOSUKLAA-JOGURTTIVAAHTO: Kiehauta kerma ja puolikas vaniljatanko kattilassa. Sulata samalla valkosuklaa. Anna massojen jäähtyä ja sekoita aineet turkkilaisen jogurtin kanssa. Sekoita kylmässä vedessä liotettu liivatelehti 1 rkl kiehuvaa vettä, ja lisää se massaan. Laita jääkaappiin viilenemään ja lepäämään. Vispaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita jäähtyneen massan kanssa. Laita pursotinpussiin ja tarjoile.

VADELMA-MANSIKKAGEELI: Laita sitruunamehu, sokeri ja marjat kattilaan. Muussaa tuoreet marjat kattilassa samalla kun liesi lämpenee. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää agar agar ja sekoita huolellisesti. Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet ja sekoita huolellisesti. Siivilöi laakeaan astiaan ja vie jääkaappiin. Leikkaa stanssilla haluamaasi muotoon.

LEIVOS: Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita varoen. Lisää sitruunanmehu ja voi. Paista 200 asteisessa uunissa 8 minuutin ajan.

PÄHKINÄCRUMBLE: Laita voi, sokeri, hunaja ja suola kattilaan ja sulata tasaiseksi. Sekoita mukaan pähkinät ja kaurahiutaleet. Levitä tasaisesti uunipellille, ja paahda uunissa välillä sekoitellen 200 asteessa noin 15–20 minuuttia. Crumble palaa helposti, joten muista tarkkailla paistosta.

PAAHDETTU MANSIKKA: Halkaise mansikat puoleksi, ja aseta uunipellille. Ripottele päälle ruskeaa sokeria. Paahda 120 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Kesän tuulahdus, Siirin reseptiKoko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuusKoko Suomi leipoo: Annen iltapäivän tee kirsikkapuun allaKoko Suomi leipoo: Rustiikit tuulihatutKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti