Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Saudikana – helppo ja edullinen uunibroileri!

Broilerin koipireidet paistuvat uunissa mausteisella riisipedillä.
Broilerin koipireidet paistuvat uunissa mausteisella riisipedillä.Kaikki äitini reseptit
Julkaistu 06.04.2023 13:55

MTV LIFESTYLE

  • Kokonaisvalmistusaika: 95 min
  • Aktiivinen aika: 5 min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 4 maustamatonta broileri koipireisipalaa
  • 3 dl riisiä (raakaa)
  • 7 dl vettä
  • 1 1/2 tl suolaa + hiukan kullekin koivelle
  • 2 tl curryä + 1 tl kullekin koivelle
  • 5-10 kokonaista neilikkaa
  • 10 kokonaista kardemumman siementä
  • 1 kanelitanko
  • 2 dl rusinoita
  • Öljyä uunivuokaan

Valmistusohje

  1. Aseta uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Öljyä syvä, lasagnetyyppinen uunivuoka. Kaada vuokaan riisit sekä suola, curry, neilikat, kardemummansiemenet, rusinat ja puolitettu kanelitanko. Sekoita mausteet riisin joukkoon. 
  3. Kaada vesi riisien päälle. 
  4. Sirottele ja hiero kunkin koipireiden nahan alle (ellet pääse nahan alle, iske vähän reikiä nahan läpi lihaan ja mausta nahan pinta) ja päälle teelusikallinen curryjauhetta ja hiukan suolaa. Mikäli et ole löytänyt marinoimattomia paloja, voit pestä marinadin pois kylmällä vedellä, kuivaa huolellisesti.
  5. Asettele kananpalat vierekkäin riisipedille nahkapuoli ylöspäin ja paista 200 asteessa noin puolitoista tuntia eli kunnes nahka muuttuu rapeaksi ja ruskeaksi.

Nannan vinkit: Makumieltymystesi mukaan voit valita riisin, basmatista tai risottoriisistä saat aika puuromaisen tahmaisen lisäkeriisin, toiset pitävät enemmän pitkäjyväisen perusriisin irtonaisuudesta. Neilikat antavat reippaasti makua, niiden kanssa voit aloittaa varovasti, kardemummansiemeniä voit huoletta nakata joukkoon sen kymmenkunta.

Lisää aiheesta:

Friteerattu marinoitu kalaNopea lohivokkiMarokkolainen lammasKaritsan fileet ja salsa verde à la Vappu PimiäLinssicurrya ja pinaattiaOsso buco vasikasta
BroilerinkoivetNopeat ja helpotPääsiäinenPääruoatKanaruoka

Kaikki äitini reseptit -ruokabloggaaja Nanna Rintala vinkkaa edullisen kanaruoan, joka tunnetaan hänen perheessään nimellä saudikana. Nannan äiti kehitteli ohjeen perheen asuessa Saudi-Arabiassa.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinkoivet
  • 06.04.202313:55
    Nopeat ja helpot

    Saudikana – helppo ja edullinen uunibroileri!

  • 14.03.202209:20
    Kanapata

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Kanapata

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Kanapata

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Appelsiinihunajaiset kanankoivet