Saudikana – helppo ja edullinen uunibroileri!
Kaikki äitini reseptit -ruokabloggaaja Nanna Rintala vinkkaa edullisen kanaruoan, joka tunnetaan hänen perheessään nimellä saudikana. Nannan äiti kehitteli ohjeen perheen asuessa Saudi-Arabiassa.
- Aktiivinen valmistusaika: 5min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 35min
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 4 maustamatonta broileri koipireisipalaa
- 3 dl riisiä (raakaa)
- 7 dl vettä
- 1 1/2 tl suolaa + hiukan kullekin koivelle
- 2 tl curryä + 1 tl kullekin koivelle
- 5-10 kokonaista neilikkaa
- 10 kokonaista kardemumman siementä
- 1 kanelitanko
- 2 dl rusinoita
- Öljyä uunivuokaan
Valmistusohje
- Aseta uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Öljyä syvä, lasagnetyyppinen uunivuoka. Kaada vuokaan riisit sekä suola, curry, neilikat, kardemummansiemenet, rusinat ja puolitettu kanelitanko. Sekoita mausteet riisin joukkoon.
- Kaada vesi riisien päälle.
- Sirottele ja hiero kunkin koipireiden nahan alle (ellet pääse nahan alle, iske vähän reikiä nahan läpi lihaan ja mausta nahan pinta) ja päälle teelusikallinen curryjauhetta ja hiukan suolaa. Mikäli et ole löytänyt marinoimattomia paloja, voit pestä marinadin pois kylmällä vedellä, kuivaa huolellisesti.
- Asettele kananpalat vierekkäin riisipedille nahkapuoli ylöspäin ja paista 200 asteessa noin puolitoista tuntia eli kunnes nahka muuttuu rapeaksi ja ruskeaksi.
Nannan vinkit: Makumieltymystesi mukaan voit valita riisin, basmatista tai risottoriisistä saat aika puuromaisen tahmaisen lisäkeriisin, toiset pitävät enemmän pitkäjyväisen perusriisin irtonaisuudesta. Neilikat antavat reippaasti makua, niiden kanssa voit aloittaa varovasti, kardemummansiemeniä voit huoletta nakata joukkoon sen kymmenkunta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti