Satokauden rommirusinapiirakka
Pyöreä Piirakkataikina on muotonsa takia helppo painella pyöreään vuokaan. Rommirusinapiirakan täytteessä maustettu rahka tuo pehmeyttä piirakkaan ilman raskasta kermaa. Täytteeseen sopivat omenat (valele sitruunamehulla, jos haluat niiden pysyvän vaaleina), luumut tai kirsikat.
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Täyte
- 1 tlk rommirusina-, omena-, kaneli- tms. maustettua rahkaa (200 g)
- 4-5 pientä omenaa tai luumua lohkoina
- 100 g rusinoita (1½ dl)
- 3-4 rkl rommia tai hieman rommiesanssia + vettä
- 75 g mantelilastuja (1 pss)
Valmistusohje
Imeytä rusinat yön yli rommissa (tai mielellään vähintään tunnin ajan).
Tarvitset Noin 25-30 cm:n halkaisijaltaan olevan pyöreän piirakkavuoan. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Levitä pohjalle maustettu rahka, sen päälle rommirusinat ja sitten omenat ohuina lohkoina ympyräiseen muotoon. Ripottele pinnalle mantelilastut.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Vinkki: Voit käyttää omenoiden tilalla noin 3 dl kirsikoita.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka