Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Satokauden rommirusinapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte

  • 1 tlk rommirusina-, omena-, kaneli- tms. maustettua rahkaa (200 g)
  • 4-5 pientä omenaa tai luumua lohkoina
  • 100 g rusinoita (1½ dl)
  • 3-4 rkl rommia tai hieman rommiesanssia + vettä
  • 75 g mantelilastuja (1 pss)

Valmistusohje

Imeytä rusinat yön yli rommissa (tai mielellään vähintään tunnin ajan).

Tarvitset Noin 25-30 cm:n halkaisijaltaan olevan pyöreän piirakkavuoan. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Levitä pohjalle maustettu rahka, sen päälle rommirusinat ja sitten omenat ohuina lohkoina ympyräiseen muotoon. Ripottele pinnalle mantelilastut.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Vinkki: Voit käyttää omenoiden tilalla noin 3 dl kirsikoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Pyöreä Piirakkataikina on muotonsa takia helppo painella pyöreään vuokaan. Rommirusinapiirakan täytteessä maustettu rahka tuo pehmeyttä piirakkaan ilman raskasta kermaa. Täytteeseen sopivat omenat (valele sitruunamehulla, jos haluat niiden pysyvän vaaleina), luumut tai kirsikat.

Lisää aiheesta:

Vaniljainen rommiluumupiirakkaViehkeä vattupiirakkaSitruunainen rahkapiirakkaMustikka-tuorejuustopiirakka kätevästiKirsikkapiiras kauramurotaikinastaMamman Marjapiiras
HedelmäpiirakkaMakeat leivonnaisetSadonkorjuuMyllyn ParasLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäpiirakka
  • 01.11.202415:05
    Halloween

    Kurpitsapiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Hedelmänyytit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Aprikoosipiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Piirakka karamellisoitujen hedelmien kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Kuumat hedelmät