Santinon grillivartaat

Hienostuneet italialaiset vartaat palkitsevat tekijänsä.

4 hengelle

  • 90 g keittokinkkua hienonnettuna
  • 90 g emmentaljuustoa, hienona
  • 90 g parmesaanijuustoa, hienona
  • 90 g caciocavallojuustoa (tai muuta savustettua juustoa), hienona
  • 115 g korppujauhoja
  • 115 g pinjansiemeniä
  • 115 g rusinoita
  • nippu silolehtistä persiljaa
  • 60 ml neitsytoliiviöljyä
  • 1 punasipuli, neljään osaan leikattuna
  • 24 tuoretta laakerinlehteä
  • 900 g ohueksi viipaloituja vasikanmedaljonkeja, ohueksi nuijittuina
  • puuvartaita, ainakin tunnin ajan vedessä lionneita

Valmistusohje

- Laita kinkku, juustot, korppujauhot, pinjansiemenet, rusinat, persilja ja öljy kulhoon. Sekoita ainekset hyvin keskenään.

- Muotoile massasta pieniä, noin kananmunan kokoisia, tiiviitä palloja.

- Aseta pallo vasikanlihaviipaleen toiseen päähän. Taita lihasuikaleen reunat pallon päälle.

- Kieritä lihasuikale pallon ympäri, niin että siitä syntyy tiivis käärö.

- Tee niin monta varraskäärylettä kuin aineksista saat.

- Tee lihakääröstä, laakerinlehdestä ja sipulista varras niin että kummallakin puolella lihakääröä on yksi laakerinlehti ja yksi sipulinpala.

- Jotta kääryleen täytteet eivät valuisi ulos, laita varras taitteen kohdalta läpi.

- Laita jokaiseen vartaaseen kolme käärylettä ja kypsennä grillillä. Käännä välillä!

Parhaat ruokaohjelmat