Santinon grillivartaat
Hienostuneet italialaiset vartaat palkitsevat tekijänsä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 hengelle
- 90 g keittokinkkua hienonnettuna
- 90 g emmentaljuustoa, hienona
- 90 g parmesaanijuustoa, hienona
- 90 g caciocavallojuustoa (tai muuta savustettua juustoa), hienona
- 115 g korppujauhoja
- 115 g pinjansiemeniä
- 115 g rusinoita
- nippu silolehtistä persiljaa
- 60 ml neitsytoliiviöljyä
- 1 punasipuli, neljään osaan leikattuna
- 24 tuoretta laakerinlehteä
- 900 g ohueksi viipaloituja vasikanmedaljonkeja, ohueksi nuijittuina
- puuvartaita, ainakin tunnin ajan vedessä lionneita
Valmistusohje
- Laita kinkku, juustot, korppujauhot, pinjansiemenet, rusinat, persilja ja öljy kulhoon. Sekoita ainekset hyvin keskenään.
- Muotoile massasta pieniä, noin kananmunan kokoisia, tiiviitä palloja.
- Aseta pallo vasikanlihaviipaleen toiseen päähän. Taita lihasuikaleen reunat pallon päälle.
- Kieritä lihasuikale pallon ympäri, niin että siitä syntyy tiivis käärö.
- Tee niin monta varraskäärylettä kuin aineksista saat.
- Tee lihakääröstä, laakerinlehdestä ja sipulista varras niin että kummallakin puolella lihakääröä on yksi laakerinlehti ja yksi sipulinpala.
- Jotta kääryleen täytteet eivät valuisi ulos, laita varras taitteen kohdalta läpi.
- Laita jokaiseen vartaaseen kolme käärylettä ja kypsennä grillillä. Käännä välillä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka