Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Samosat lampaanjauhelihasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rapeiden taikinanyyttien täyte tuoksuu huumaavasti inkiväärille ja korianterille. Tarjoa lämpimänä naposteltavana tai alkupaloina.

4 annosta

  • 1 paketti kaulittua voitaikinaa

Täyte

  • 500 g lampaanjauhelihaa
  • 1 cm pala inkivääriä
  • 1 vihreä chilipalko
  • 1½ tl suolaa
  • 100 g pakasteherneitä
  • 1 sipuli
  • 1 nippu tuoretta korianteria
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Täyte: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chilipalko pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna korianteri. Sekoita inkivääri ja chili jauhelihaan. Siirrä jauheliha kattilaan ja lisää joukkoon suola, herneet ja runsas desilitra vettä. Keitä kohtalaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes liha on kuivaa ja murumaista. Jätä jauhelihaseos jäähtymään ja lisää lopuksi sipuli ja korianteri.

2. Taikinanyytit: Kaaviloi taikina. Leikkaa taikinasta noin 16 neliötä, joiden jokainen sivu on 10-12 cm. Muotoile neliöt tuuteiksi taittamalla reunat sisään. Nypi reunat tai "liimaa" ne veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla.

3. Friteeraus: Kuumenna öljy friteerauspannussa tai korkeareunaisessa kattilassa. Pudota öljyyn taikinapala. Kun taikinapala nousee pintaan, öljy on riittävän kuumaa. Friteeraa taikinanyyttejä 3-4 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta nyytit reikäkauhalla ja valuta.

Lisää aiheesta:

MaapähkinäsalaattiUppomunatoastit papujen keraFriteeratut lammaspullatPerunagnocchitUudistetut ruotsalaiset kroppkakor-taikinanyytitDim Sum
IntialaistaGoGreenAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Intialaista
  • 25.02.202113:35
    Pääruoat

    Butter chicken – se paras ohje intialaiseen voikanaan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tandoori-mausteseos

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Garam masala-mausteseos

  • 18.02.201300:00
    Pasteijat

    Intialaiset joulupasteijat

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Samosat lampaanjauhelihasta