Samosat lampaanjauhelihasta

Rapeiden taikinanyyttien täyte tuoksuu huumaavasti inkiväärille ja korianterille. Tarjoa lämpimänä naposteltavana tai alkupaloina.

4 annosta

  • 1 paketti kaulittua voitaikinaa

Täyte

  • 500 g lampaanjauhelihaa
  • 1 cm pala inkivääriä
  • 1 vihreä chilipalko
  • 1½ tl suolaa
  • 100 g pakasteherneitä
  • 1 sipuli
  • 1 nippu tuoretta korianteria
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Täyte: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chilipalko pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna korianteri. Sekoita inkivääri ja chili jauhelihaan. Siirrä jauheliha kattilaan ja lisää joukkoon suola, herneet ja runsas desilitra vettä. Keitä kohtalaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes liha on kuivaa ja murumaista. Jätä jauhelihaseos jäähtymään ja lisää lopuksi sipuli ja korianteri.

2. Taikinanyytit: Kaaviloi taikina. Leikkaa taikinasta noin 16 neliötä, joiden jokainen sivu on 10-12 cm. Muotoile neliöt tuuteiksi taittamalla reunat sisään. Nypi reunat tai "liimaa" ne veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla.

3. Friteeraus: Kuumenna öljy friteerauspannussa tai korkeareunaisessa kattilassa. Pudota öljyyn taikinapala. Kun taikinapala nousee pintaan, öljy on riittävän kuumaa. Friteeraa taikinanyyttejä 3-4 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta nyytit reikäkauhalla ja valuta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!