Samin lempiresepti: Bolognesekastike

Kokkimme Sami Garam rakastaa bolognesekastiketta. Tässä sinulle hänen lempireseptinsä. Ole hyvä!

Ainekset

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 200 g porkkanaa
  • 200 g selleriä
  • 200 g palsternakkaa
  • 4 tomaattia
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • nippu basilikaa
  • nippu oreganoa
  • 1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • mustapippuria
  • laakerinlehtiä
  • suolaa
  • juustoraastetta
  • italialaista spagettia

Valmistusohje

Raasta juurekset ja leikkaa sipuli, valkosipuli ja yrtit pieneksi silpuksi. Kuutioi tomaatit.

Ruskista jauheliha ja lisää mukaan kasvikset. Kun ne tiivistyvät kypsyessään, kaada päälle tomaattimurska ja vettä.

Mausta laakerinlehdillä, mustapippurilla ja suolalla ja anna hautua pitkään.

Keitä lisäkkeeksi spagettia runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Katso keittoaika paketin kyljestä ja ota siitä pois yksi minuutti. Näin pastasta tulee juuri sopivan napakkaa.

Tarjoa lisäksi voimakasat juustoraastetta, esimerkiksi parmesania tai mustaleimaemmentalia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!