Kokkimme Sami Garam rakastaa bolognesekastiketta. Tässä sinulle hänen lempireseptinsä. Ole hyvä!
Ainekset
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 200 g porkkanaa
- 200 g selleriä
- 200 g palsternakkaa
- 4 tomaattia
- 1 kokonainen valkosipuli
- nippu basilikaa
- nippu oreganoa
- 1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
- mustapippuria
- laakerinlehtiä
- suolaa
- juustoraastetta
- italialaista spagettia
Valmistusohje
Raasta juurekset ja leikkaa sipuli, valkosipuli ja yrtit pieneksi silpuksi. Kuutioi tomaatit.
Ruskista jauheliha ja lisää mukaan kasvikset. Kun ne tiivistyvät kypsyessään, kaada päälle tomaattimurska ja vettä.
Mausta laakerinlehdillä, mustapippurilla ja suolalla ja anna hautua pitkään.
Keitä lisäkkeeksi spagettia runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Katso keittoaika paketin kyljestä ja ota siitä pois yksi minuutti. Näin pastasta tulee juuri sopivan napakkaa.
Tarjoa lisäksi voimakasat juustoraastetta, esimerkiksi parmesania tai mustaleimaemmentalia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.