Samin lempiresepti: Bolognesekastike
Kokkimme Sami Garam rakastaa bolognesekastiketta. Tässä sinulle hänen lempireseptinsä. Ole hyvä!
Ainekset
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 200 g porkkanaa
- 200 g selleriä
- 200 g palsternakkaa
- 4 tomaattia
- 1 kokonainen valkosipuli
- nippu basilikaa
- nippu oreganoa
- 1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
- mustapippuria
- laakerinlehtiä
- suolaa
- juustoraastetta
- italialaista spagettia
Valmistusohje
Raasta juurekset ja leikkaa sipuli, valkosipuli ja yrtit pieneksi silpuksi. Kuutioi tomaatit.
Ruskista jauheliha ja lisää mukaan kasvikset. Kun ne tiivistyvät kypsyessään, kaada päälle tomaattimurska ja vettä.
Mausta laakerinlehdillä, mustapippurilla ja suolalla ja anna hautua pitkään.
Keitä lisäkkeeksi spagettia runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Katso keittoaika paketin kyljestä ja ota siitä pois yksi minuutti. Näin pastasta tulee juuri sopivan napakkaa.
Tarjoa lisäksi voimakasat juustoraastetta, esimerkiksi parmesania tai mustaleimaemmentalia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti