Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Samin lempiresepti: Bolognesekastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokkimme Sami Garam rakastaa bolognesekastiketta. Tässä sinulle hänen lempireseptinsä. Ole hyvä!

Ainekset

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 200 g porkkanaa
  • 200 g selleriä
  • 200 g palsternakkaa
  • 4 tomaattia
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • nippu basilikaa
  • nippu oreganoa
  • 1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • mustapippuria
  • laakerinlehtiä
  • suolaa
  • juustoraastetta
  • italialaista spagettia

Valmistusohje

Raasta juurekset ja leikkaa sipuli, valkosipuli ja yrtit pieneksi silpuksi. Kuutioi tomaatit.

Ruskista jauheliha ja lisää mukaan kasvikset. Kun ne tiivistyvät kypsyessään, kaada päälle tomaattimurska ja vettä.

Mausta laakerinlehdillä, mustapippurilla ja suolalla ja anna hautua pitkään.

Keitä lisäkkeeksi spagettia runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Katso keittoaika paketin kyljestä ja ota siitä pois yksi minuutti. Näin pastasta tulee juuri sopivan napakkaa.

Tarjoa lisäksi voimakasat juustoraastetta, esimerkiksi parmesania tai mustaleimaemmentalia.

Lisää aiheesta:

Pastaa ja oliivitomaattikastikettaPastaa ja paahtopaistikastikettaSpagetti ja jauhelihakastikeTomaatti-herkkusienipastaMinestronekeitto ruispastastaPastaa kananmaksan ja tomaatin kanssa
JauhelihakastikeLiharuokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakastike
  • 22.04.202009:32
    Kaappaus keittiössä

    Bolognesekastike Kari Aihisen tapaan – helppo resepti

  • 29.01.202010:28
    Jauhelihapasta

    Aito bolognesekastike – ragù alla bolognese

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Samin lempiresepti: Bolognesekastike

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihakastiketta ja pastaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Spagetti ja jauhelihakastike