Krista Niiniharju teki tätä keittoa yhdessä Jesse Kamraksen kanssa 4.3.2014. Valmistusaika: 30 min, energiapitoisuus: 256kcal/annos. Hyvää ja kevyttä!
Annoksia 4 kpl
- Juuriselleri 600 g
- Vesi 10 dl
- Ruokasuola 1.5 tl
- Korianteri, kuivattu 2 tl
- Kumina 2 tl
- Inkivääri, tuore, silputtu 2 tl
- Rypsiöljy 0.25 dl
- Punainen Linssi 0.5 dl
- Soija Kevyt Ruoka 0.5 purkki (250 g)
PÄÄLLE
- Persilja, tuore 2 dl
- Rypsiöljy 0.5 dl
- Ruokasuola 0.25 tl
- Granaattiomenan siemenet 4 rkl
Valmistusohje
Valmistusohje:
Kuori ja kuutioi juuriselleri, keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä keitinliemi.
Kuullota mausteita (kumina morttelissa murskattuna) öljyssä noin minuutin ajan.
Raasta ja lisää inkivääri joukkoon. Lisää myös linssit ja reilu desi juurisellerin keitinlientä. Keitä kannen alla, kunnes linssit ovat kypsiä.
Soseuta linssiseos ja sellerit keskenään.
Lisää soijakerma. Lisää myös jäljellä oleva keitinliemi erissä, kunnes saat mieluisen paksuista keittoa.
Soseuta kaikki persiljaiöljyn ainekset keskenään. Lusikoi keittoannosten päälle.
Annostele pinnalle myös granaattiomenan siemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan