Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Samettinen juurisellerikeitto, persiljaöljyä ja granaattiomenaa

9:29Krista Niiniharjun kepeä juurisellerikeitto
Julkaistu 04.03.2014 07:58

Krista Niiniharju teki tätä keittoa yhdessä Jesse Kamraksen kanssa 4.3.2014. Valmistusaika: 30 min, energiapitoisuus: 256kcal/annos. Hyvää ja kevyttä!

Annoksia 4 kpl

  • Juuriselleri 600 g
  • Vesi 10 dl
  • Ruokasuola 1.5 tl
  • Korianteri, kuivattu 2 tl
  • Kumina 2 tl
  • Inkivääri, tuore, silputtu 2 tl
  • Rypsiöljy 0.25 dl
  • Punainen Linssi 0.5 dl
  • Soija Kevyt Ruoka 0.5 purkki (250 g)

PÄÄLLE

  • Persilja, tuore 2 dl
  • Rypsiöljy 0.5 dl
  • Ruokasuola 0.25 tl
  • Granaattiomenan siemenet 4 rkl

Valmistusohje

Valmistusohje:

Kuori ja kuutioi juuriselleri, keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä keitinliemi.

Kuullota mausteita (kumina morttelissa murskattuna) öljyssä noin minuutin ajan.

Raasta ja lisää inkivääri joukkoon. Lisää myös linssit ja reilu desi juurisellerin keitinlientä. Keitä kannen alla, kunnes linssit ovat kypsiä.

Soseuta linssiseos ja sellerit keskenään.

Lisää soijakerma. Lisää myös jäljellä oleva keitinliemi erissä, kunnes saat mieluisen paksuista keittoa.

Soseuta kaikki persiljaiöljyn ainekset keskenään. Lusikoi keittoannosten päälle.

Annostele pinnalle myös granaattiomenan siemeniä.

Lisää aiheesta:

MasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon reseptiKikhernesalaattia munasilpun keraKikhernecurry riisin ja jogurtin keraBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraKikhernecurryMunakoisopastaa Sisilian tapaan
KasviskeittoPäivän reseptiKrista KupariharjuAjankohtaistaGoGreenNopeat ja helpotAlkuruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto