Salviamakaronilaatikko
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 500 g makaronia
Munamaito
- 5 dl maitoa
- 1/2 dl tuoretta, silputtua salviaa
- 3 kananmunaa
- muskottia
- mustapippuria
- suolaa
- 2 dl juustoraastetta (mozzarellaraaste tai sekoitus mozzarellalla)
- oliiviöljyä (Lanfranchi)
Valmistusohje
Keitä makaroneja kiehuvassa, suolatussa vedessä kolme minuuttia ja kaada heti siivilään ja anna jäähtyä. Sekoita muna ja maito kulhoon ja lisää joukkoon silputtu salvia. Mausta munamaito pippurilla, suolalla ja muskotilla. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja kumoa makaronit siihen. Sekoita makaronien joukkoon 1 dl juustoraastetta. Kaada joukkoon munamaito ja sekoita kevyesti, niin että munamaitoa on kaikkialla. Paista uunissa 200-asteessa 30 minuuttia ja ota uunista ulos, ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa vielä 200-asteessa grillivastukset päällä niin kauan, että juusto sulaa ja ruskistuu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje