Salvia-sitruunalihapullat

Sitruuna antaa lihapullille mukavan raikkaan maun.

Ainekset

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 0,5 dl maitoa
  • 500 g vasikanjauhelihaa
  • tuoretta salviaa hienonnettuna
  • 1 tl fenkolia murskattuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 sitruunan raastetu kuori
  • 2 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
  • 60 g parmesaaniraastetta
  • 1 muna
  • suolaa, mustapippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Laita leipä isoon kulhoon yhdessä maidon kanssa. Anna liota, kunnes leipä on pehmennyt. Lisää liha, salvia, fenkoli, valkosipuli, sitruunankuori, tomaatit, parmesaani, muna vatkattuna, suola ja pippuri.

Vaivaa hyvin käsin ja muotoile pieniksi lihapulliksi.

Kuumenna paistinpannussa öljyä ja paista 5–6 lihapullan erissä noin 5 minuuttia, kunnes pullat ovat ruskeita joka puolelta. Anna valua hetken talouspaperin päällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!