Saltimbocca alla Romana vasikasta

Herkulliset vasikanliharuoat kuuluvat italialaiseen ruokaperinteeseen. Tämä klassikko valmistetaan vasikanfileestä, ilmakuivatusta kinkusta ja salviasta. Sulje fileeviipaleet cocktailtikuilla tai kääri ne rulliksi. Hyvä vaihtoehto vasikanfileelle on ohuiksi viipaleiksi leikattu picnicpaisti. Tarjoa riisin tai pastan kera. Lisukkeeksi sopivat herneet.

4 annosta

  • 8 ohutta vasikanfileeviipaletta
  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • 8 tuoretta salvianlehteä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 8 cocktailtikkua
  • 3 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl puolikuivaa marsalaviiniä

Valmistusohje

1. Pehmitä fileeviipaleet nuijimalla. Aseta jokaiselle viipaleelle kinkkuviipale ja salvianlehti. Yhdistä viipaleet cocktailtikulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna paistinpannulla voi ja ruskista lihaviipaleet molemmilta puolilta. Ripottele päälle jauhot. Kaada sekä valkoviini että marsalaviini pannulle ja hauduta ilman kantta 10 minuuttia tai niin kauan, että liha tuntuu murealta.

3. Siirrä lihat lämmitetylle tarjoiluvadille. Keitä pannulla jäänyttä nestettä kokoon ja kaada se lihojen päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.