Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Saltimbocca alla Romana vasikasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 8 ohutta vasikanfileeviipaletta
  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • 8 tuoretta salvianlehteä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 8 cocktailtikkua
  • 3 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl puolikuivaa marsalaviiniä

Valmistusohje

1. Pehmitä fileeviipaleet nuijimalla. Aseta jokaiselle viipaleelle kinkkuviipale ja salvianlehti. Yhdistä viipaleet cocktailtikulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna paistinpannulla voi ja ruskista lihaviipaleet molemmilta puolilta. Ripottele päälle jauhot. Kaada sekä valkoviini että marsalaviini pannulle ja hauduta ilman kantta 10 minuuttia tai niin kauan, että liha tuntuu murealta.

3. Siirrä lihat lämmitetylle tarjoiluvadille. Keitä pannulla jäänyttä nestettä kokoon ja kaada se lihojen päälle.

Herkulliset vasikanliharuoat kuuluvat italialaiseen ruokaperinteeseen. Tämä klassikko valmistetaan vasikanfileestä, ilmakuivatusta kinkusta ja salviasta. Sulje fileeviipaleet cocktailtikuilla tai kääri ne rulliksi. Hyvä vaihtoehto vasikanfileelle on ohuiksi viipaleiksi leikattu picnicpaisti. Tarjoa riisin tai pastan kera. Lisukkeeksi sopivat herneet.

Lisää aiheesta:

Anjoviksenmakuiset lihakääryleetSaltimbocca alla romanaVasikanpaistia tonnikalallaItalialaiset jauhelihakääryleetItalialaiset possukääryleetOskarin nopea vasikanfilee
SaltimboccaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Saltimbocca
  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Saltimbocca alla romana

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Saltimbocca alla Romana vasikasta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ilmakuivatulla kinkulla täytetty Saltimbocca