Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Marion valmisti salmiakki-haasteessa makoisia kesäherkkuja.

Pohja

  • 6 munaa
  • 3dl sokeria
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 225g voita
  • 225g tummaa suklaata
  • 1.5tl leivinjauhetta
  • 1.5tl vaniljasokeria
  • 1.5dl hasselpähkinärouhetta

Salmiakkimousse

  • 200g tuorejuustoa
  • 4dl kuohukermaa
  • 1dl Haganolin salmiakkimixeriä
  • 4 liivatelehteä
  • 0.5dl erikoishienoa sokeria

Vadelmamousse

  • 300g vadelmia
  • 200g tuorejuustoa
  • 4dl kuohukermaa
  • 0.5dl erikoishienoa sokeria
  • 150g valkosuklaata
  • 4 liivatelehteä
  • vettä liivatteille

Salmiakkikinuski

  • 2dl kuohukermaa
  • 2dl fariinisokeria
  • 1dl salmiakkimixeriä
  • Kiehuta kattilassa kaikki ainekset. Keitä keskilämmöllä n.15-20min. Levitä jäähtyneen kakun päälle

Koristeluun

  • 12 tuoretta vadelmaa
  • 1.5dl Dr. Oetkerin freeze-dried vadelmarouhetta

Valmistusohje

Pohja:

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Jäähdytä voisuklaaseos. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet munasokeriseokseen. Lisää voisuklaaseos. Levitä taikina kahteen korkeareunaiseen uunipeltiin, jotka on vuorattu leivinpaperilla. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhe.

 

Mousset:

Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kuohukerma ja sekoita tuorejuuston ja sokerin kanssa. Jaa seos kahteen kulhoon. Toisesta valmistetaan salmiakki- toisesta vadelmamousse. Sekoita salmiakkimixeri toiseen kulhoon. Kuumenna, murskaa ja siivilöi vadelmien mehu toiseen kulhoon. Lisää vadelmamousseen sulatettu valkosuklaa. Purista liivatelehdistä vesi pois(toista tämä vaihe molemmille mousseille erikseen). Sekoita ne tilkkaan kiehuvaan veteen. Lisää liivateseos mousseen koko ajan vatkaten.

Salmiakkikinuski:

Kiehuta kattilassa kaikki ainekset. Keitä keskilämmöllä n.15-20min. Levitä jäähtyneen kakun päälle

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.