Salmiakkista: Marionin makoisat salmiakkikesäherkut
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Marion valmisti salmiakki-haasteessa makoisia kesäherkkuja.
Pohja
- 6 munaa
- 3dl sokeria
- 3dl vehnäjauhoja
- 225g voita
- 225g tummaa suklaata
- 1.5tl leivinjauhetta
- 1.5tl vaniljasokeria
- 1.5dl hasselpähkinärouhetta
Salmiakkimousse
- 200g tuorejuustoa
- 4dl kuohukermaa
- 1dl Haganolin salmiakkimixeriä
- 4 liivatelehteä
- 0.5dl erikoishienoa sokeria
Vadelmamousse
- 300g vadelmia
- 200g tuorejuustoa
- 4dl kuohukermaa
- 0.5dl erikoishienoa sokeria
- 150g valkosuklaata
- 4 liivatelehteä
- vettä liivatteille
Salmiakkikinuski
- 2dl kuohukermaa
- 2dl fariinisokeria
- 1dl salmiakkimixeriä
- Kiehuta kattilassa kaikki ainekset. Keitä keskilämmöllä n.15-20min. Levitä jäähtyneen kakun päälle
Koristeluun
- 12 tuoretta vadelmaa
- 1.5dl Dr. Oetkerin freeze-dried vadelmarouhetta
Valmistusohje
Pohja:
Sulata voi ja suklaa kattilassa. Jäähdytä voisuklaaseos. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet munasokeriseokseen. Lisää voisuklaaseos. Levitä taikina kahteen korkeareunaiseen uunipeltiin, jotka on vuorattu leivinpaperilla. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhe.
Mousset:
Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kuohukerma ja sekoita tuorejuuston ja sokerin kanssa. Jaa seos kahteen kulhoon. Toisesta valmistetaan salmiakki- toisesta vadelmamousse. Sekoita salmiakkimixeri toiseen kulhoon. Kuumenna, murskaa ja siivilöi vadelmien mehu toiseen kulhoon. Lisää vadelmamousseen sulatettu valkosuklaa. Purista liivatelehdistä vesi pois(toista tämä vaihe molemmille mousseille erikseen). Sekoita ne tilkkaan kiehuvaan veteen. Lisää liivateseos mousseen koko ajan vatkaten.
Salmiakkikinuski:
Kiehuta kattilassa kaikki ainekset. Keitä keskilämmöllä n.15-20min. Levitä jäähtyneen kakun päälle
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa