Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salmiakkista: Kristan Salmiakki-tuulihatut

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 11.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Krista valmisti salmiakki-haasteessa tuulihattuja työnimellä "salmiakkia sulle".

Ainekset

  • Tarvikkeet: pursotuspusseja, kattiloita, sähkövatkain, puuhaarukka, mitat, vaaka, leivinpaperia, tylla, sähkövatkain, kulhoja, leveäpäinen sivellin, pehmeä sivellin, huhmare

TUULIHATTUTAIKINA

  • 75g voita
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 ½ dl jauhoja
  • 3 kananmunaa

TÄYTE

  • 2dl vispikermaa
  • 100g tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 100g tuoreita vademia
  • 24kpl tuoreita vadelmia
  • 5 rkl turkinpippurimurua

KUORRUTE

  • 80g hopea toffeeta
  • 1 dl kuohukermaa

KORISTEET

  • 5 rkl turkipippurimurua
  • 1 tl kultaista tomuväriä
  • 3 rkl pakkaskuivattua vadelmaa esim. Dr. Oetker

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan tuulihattutaikinan voi sekä vesi ja aseta liedelle. Kiehauta seos. Lisää vehnäjauhot kerralla ja sekoita puuhaarukalla voimakkaasti kunnes taikinasta muodostuu pallo. Jätä taikina jäähtymään. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lisää jäähtyneeseen taikinaan kananmunat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Ensimmäisen ja toisen kananmunan jälkeen vatkaa 2 minuuttia. Kolmannen kananmunan jälkeen vatkaa 4-5 minuuttia. Taikinan ei saisi olla liian löysää. Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota pellille 12 pitkulaista tankoa. Pirskota pellille hieman vettä ennen uuniin laittamista. Paista noin 25 minuuttia. Vältä uunin avaamista.  Anna jäähtyä ja halkaise.

2. Valmistele esillepanoa varten koristeet. Murskaa turkinpippurimuru huhmareessa.

3. Soseuta 100g vadelmia ja paseeraa siivilän läpi. Sekoita keskenään tuorejuusto, 100g vadelmia ja tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä tuorejuustoseos kermaan. Tarkista makeus, voit tarvittaessa lisätä hieman tomusokeria. Laita täyte pursotuspussiin ja jätä jääkaappiin odottamaan.

4. Mitaa kattilaan kuorrutteen kerma sekä hopeatoffeet. Lämmitä seosta liedellä ja sekoittele kunnes makeiset ovat sulaneet. Anna seoksen kiehua, jolloin se sakenee. Kun olet saavuttanut sopivan koostumuksen nosta kattila liedeltä ja ryhdy kuorruttamaan tuulihattujen kansia. Kasta kansi kuorrutteeseen. Ripottele päälle kultaista tomuväriä sekä turkinpippurirouhetta. Asettele kannelle haluamallasi tavalla pakastekuivattuja vadelman palasia.

6. Valuta kuorruttamisesta ylijäänyt kuorrute tuulihattupohjiin. Lisää jokaiseen tuulihattupohjaan myös tuoreita vadelmia. Ota kylmästä täyte ja pursota pohjiin. Ripottele täytteen päälle reippaalla kädellä turkinpippurirouhetta.

7. Nosta kannet pohjien päälle ja asettele tarjolle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Mr. ja Mrs. donitsit, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Ullan Hempeän Elisabethin kukkaismacaronKoko Suomi leipoo: Annin "The fools who dream" – La La Land -henkiset suupalatVilliyrtit: Kristan "Makea metsä"Omenasta on moneksi: Kristan Apple, Apple, Apple
Koko Suomi leipoo -reseptitTuulihatutJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti