Salmiakkista: Katjan rohkean rakastajan porkkanaleivokset
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Katja valmisti salmiakki-haasteessa porkkanaleivoksia.
POHJA
- 2 munaa
- 2,25 dl sokeria
- 2,75 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl soodaa
- 1,5 tl kanelia
- 1 tl suolaa
- 120 g sulatettua voita
- 1 dl turkinpippurirouhetta
- 150 g porkkanaraastetta
KUORRUTE
- 150 g Olympia -tuorejuustoa
- 75 g pehmeää rasvaa
- 225 g tomusokeria
lisäksi tarvitset
- 12 kpl mansikan mollukoita
SALMIAKKITAHNA
- 0,75 dl Haganol apteekin salmiakkimikseriä
- 75 g voita
- 1 dl tomusokeria
- 0,5 dl maissijauhoa
SALMIAKKIKONVEHDIT
- 100 g valkosuklaata
- 1 rkl Haganol apteekin salmiakkimixeriä
- 1 rkl kuohukermaa
- ripaus mustaa pastaväriä
Valmistusohje
POHJA JA KUORRUTE:
Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen jauho-mausteseosta ja sulatettua rasvaa hyvin sekoittaen. Lopuksi sekoita joukkoon vielä pupun ruoka eli se porkkanaraaste. Jaa taikina 12 isohkoon muffinivuokaan. Paista 200 asteen tasalämmössä, uunin keskitasolla noin 20-25 min. kunnes pinta on kullanruskea eikä tikkuun tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä. Tee omenaporalla muffinien keskelle reikä salmiakkisydäntä varten.
Sekoita kulhossa sähkövatkaimella yhteen juusto, huoneenlämpöinen voi sekä tomusokeri. Laita juustokuorrute pursotinpussiin, joka on varustettuna ruusutyllalla.
SALMIAKKITAHNA:
Sekoita salmiakki, voi ja tomusokeri kattilassa kuumentaen tasaiseksi. Lisää maissijauho ja sekoittele liedellä kunnes sakenee. Jäähdytä. Täytä pursotinpussi seoksella ja leikkaa pieni kärki auki. Pursota seosta muffineihin tekemääsi reikään.
Sen jälkeen aloita kuorrutteen levitys niin, että pursota ensin juustokuorrutetta salmiakkisydämen päälle ulottuen muffinin pinnan yläpuolelle ja sen jälkeen tee koristekuorrutus koko muffinin ympäri aloittaen ulkoreunasta edeten keskustaan.
Ota sitten salmiakkiseos ja tee sillä kiehkura pursotuksen ääriviivojen suuntaisesti juustokuorrutteen päälle sisäkaareen. Sekoita salmiakkikiehkuraa hammastikun avulla yhtymään juustokuorrutteen kanssa. Lopuksi asettele mansikka ja salmiakkikonvehti muffinin keskelle.
SALMIAKKIKONVEHDIT:
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Lisää mixeri ja kerma. Sekoita kunnes tasaista. Värjää mustaksi pastavärillä. Valuta vuokasprayllä rasvattuihin konvehtivuokiin ja jäähdytä kylmässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan