Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salmiakkista: Artun Salmiakkibisketit

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 11.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Arttu valmisti salmiakki-haasteessa täytekeksejä eli salmiakkibiskettejä.

Pohjat

  • 1,75 dl sokeria
  • 2 valkuaista
  • 300 g vaaleaa marsipaania

Täyte

  • 200 g voita
  • 2,25 dl tomusokeria
  • 2 keltuaista
  • 3 rkl vahvaa keitettyä kahvia
  • 100 g turkinpippurimakeisia rouhittuna

Koristeluun

  • 300 g valkosuklaata sulatettuna
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 20 kpl Tyrkisk peber Hot Stones –makeisia
  • 100 g tuoreita vadelmia

Valmistusohje

1. Laita uuni päälle 180 astetta.

2. Vaahdota sokeri kananmunan valkuaisen kanssa sähkövatkaimella. Lisää raastettu marsipaani. Sekoita taikina sileäksi taikinaksi.

3. Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa noin 1 cm kokoinen reikä pussiin. Pursota biskettipohjat ympyröiksi (halkaisija n. 4 cm) leivinpaperin päälle pellille ja jätä reilusti väliä, sillä pohjat leviävät uunissa.

4. Paista noin 20 minuuttia.

5. Anna pohjien jäähtyä hieman ja irrota varovasti leivinpaperista.

Valmista täyte

1.      Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitellen joukkoon.

2.      Lisää joukkoon huoneenlämpöiset keltuaiset. Vatkaa voimakkaasti

3.      Lisää keitetty, jäähdytetty kahvi, jatka vatkaamista.

4.      Kääntele turkinpippurirouhe joukkoon.

Kokoaminen

1.      Levitä täytekreemi leivosten pohjapuolelle. Laita kovettumaan jääkaappiin.

Kuorruttaminen

1.      Rouhi tai paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Laita palat teräksiseen kulhoon kerman kanssa.

2.      Kiehauta suklaakulhoa suuremmassa kattilassa vettä. Kun vesi alkaa kiehua, sammuta liesi ja poista kattila liedeltä. Nosta suklaakulho kattilan päälle. Kääntele suklaata rauhallisesti, kunnes suklaa on täysin sulanut.

3.      Kuorruta jokainen leivos valkosuklaalla, paina koristeeksi yksi Hot Stones –makeinen ja tuore vadelma ja laita vielä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Muorin suklaaunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Suussa sulavan suklaiset porkkanakakkupuikot, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Ullan Kakkumuistoja Karjalasta -hunajakakkuKoko Suomi leipoo: Mariamin Ti amoKoko Suomi leipoo: Kirpsakka kookosyllätysSalmiakkista: Heljän "Elämä on joskus ihan mustavalkoista" -leivokset
Koko Suomi leipoo -reseptitKeksitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti