Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Arttu valmisti salmiakki-haasteessa täytekeksejä eli salmiakkibiskettejä.

Pohjat

  • 1,75 dl sokeria
  • 2 valkuaista
  • 300 g vaaleaa marsipaania

Täyte

  • 200 g voita
  • 2,25 dl tomusokeria
  • 2 keltuaista
  • 3 rkl vahvaa keitettyä kahvia
  • 100 g turkinpippurimakeisia rouhittuna

Koristeluun

  • 300 g valkosuklaata sulatettuna
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 20 kpl Tyrkisk peber Hot Stones –makeisia
  • 100 g tuoreita vadelmia

Valmistusohje

1. Laita uuni päälle 180 astetta.

2. Vaahdota sokeri kananmunan valkuaisen kanssa sähkövatkaimella. Lisää raastettu marsipaani. Sekoita taikina sileäksi taikinaksi.

3. Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa noin 1 cm kokoinen reikä pussiin. Pursota biskettipohjat ympyröiksi (halkaisija n. 4 cm) leivinpaperin päälle pellille ja jätä reilusti väliä, sillä pohjat leviävät uunissa.

4. Paista noin 20 minuuttia.

5. Anna pohjien jäähtyä hieman ja irrota varovasti leivinpaperista.


Valmista täyte

1.      Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitellen joukkoon.

2.      Lisää joukkoon huoneenlämpöiset keltuaiset. Vatkaa voimakkaasti

3.      Lisää keitetty, jäähdytetty kahvi, jatka vatkaamista.

4.      Kääntele turkinpippurirouhe joukkoon.

Kokoaminen

1.      Levitä täytekreemi leivosten pohjapuolelle. Laita kovettumaan jääkaappiin.

Kuorruttaminen

1.      Rouhi tai paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Laita palat teräksiseen kulhoon kerman kanssa.

2.      Kiehauta suklaakulhoa suuremmassa kattilassa vettä. Kun vesi alkaa kiehua, sammuta liesi ja poista kattila liedeltä. Nosta suklaakulho kattilan päälle. Kääntele suklaata rauhallisesti, kunnes suklaa on täysin sulanut.

3.      Kuorruta jokainen leivos valkosuklaalla, paina koristeeksi yksi Hot Stones –makeinen ja tuore vadelma ja laita vielä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

 

 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.