Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salaattikakku: Marionin lohi-salaattikakku

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 18.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Marionin luomus!

Ainekset

  • 18 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
  • 2 sitruunaa
  • ½ ruukkua tilliä
  • 3rkl dijonsinappia
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 ruukku korianteria
  • 250g ranskankermaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kurkku
  • 10 kirsikkatomaattia
  • ½ ruukkua ruohosipulia
  • 1tl suolaa
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1tl chiliä
  • 1tl basilikaa
  • 1tl mustapippuria
  • 1tl valkosipulijauhetta
  • ½punasipuli
  • ½pussi friseesalaattia
  • 200g graavisuolattua lohta

kuorrutus

  • 150g tuorejuustoa
  • 1.5dl vispikermaa

hummus

  • 200g säilöttyjä tölkki-kikherneitä (valmiita käytettäväksi)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3rkl öliiviöljyä
  • ½sitruuna
  • ½tl suolaa
  • ½tl paprikajauhetta
  • 2tl tahinia

Koristeluun

  • 5 kirsikkatomaattia
  • 15 ruohosipulia

Valmistusohje

Yhteen kerrokseen tulee aina 6 viipaletta leipää. Kostuta leivät sitruunamehulla. Voitele dijonsinapilla. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma ja mausta mausteilla. Lisää halutessa dijonsinappia. Pilko sipuli, kurkku ja tomaatit. Sekoita lohi  ja sipuli tuorejuustoranskankermaseoksen kanssa sekaisin. Levitä seos ensimmäisen kerroksen väliin. Lisää myös tilli. Levitä toiseen kerrokseen hummus, vihanneksia ja rucola. Koristele kakku ruohosipulilla ja kirsikkatomaateilla.

kuorrutus: 

Vispaa kerma. Lisää tuorejuusto. Levitä kakun ympärille.

hummus:

Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita kaikki ainekset blenderiin. Lisää tarvittaessa suolaa ja vettä.

koristelu:

Leikkaa kirsikkatomaateista ruusun mallisia veitsellä. Asettele ruohosipulit ja tomaatit ”ruusukimpuksi” kakun päälle.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Porkkanakakku ja syksyinen voileipäkakku – Ellan reseptiParsa-varhaisperunavoileipäkakku – Pekka Terävän ohjeLohivoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakku Klassinen caesarsalaattiJuustotangot ja voileipäkakutKinkkuvoileipäkakku
Koko Suomi leipoo -reseptitVoileipäkakkuLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti