Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salaattikakku: Lauran Kirjavan hedelmäinen salaattikakku

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 18.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Lauran luomus!

Leipä

  • 5 dl vehnäjauhoa
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2,5 dl olutta
  • vuokaspray

Täytteet

  • 200 g fetajuustoa
  • 2 hapahkoa omenaa
  • yksi neljäsosa hunajamelonia
  • 150 g jäävuorisalaattia
  • n. 25 kpl retiisejä
  • 2 avokadoa
  • 1 granaattiomena
  • 100 g sokeriherneitä
  • yhden sitruunan mehu

Krutongit

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • leivän ”hattu” kuutioituna
  • 0,5 tl valkosipulijauhetta
  • ripaus mustapippurirouhetta
  • 0,5 tl suolaa

Kuorrutus ja koristelu

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl sinappia
  • 0,5 dl siemenseosta (esim. kurpitsan-, pinjan- ja auringonkukansiemeniä)

Valmistusohje

Leipä:

Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää olut. Sekoita, mutta älä vaivaa. Aseta halkaisijaltaan 19 cm kokoinen kakkurengas leivinpaperin päälle uunipellille. Suihkauta vuokasprayllä. Kaada taikina renkaaseen. Paista n. 50 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.Irrota leipä renkaasta ja anna jäähtyä. 



Täytteet

Murenna kaksi kolmasosaa fetajuustosta. Säästä loput koristeeksi. Kuori ja raasta omenat. Purista päälle sitruunan mehua. Kuutioi hunajameloni pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja pilko salaatti. Ota muutama sokeriherne sivuun koristelua varten, pilko loput. Pese ja viipaloi retiisit, säästä muutama kokonaisena. Halkaise avokadot, poista siemenet. Koverra hedelmälihasta muutama pallo koristeluun, survo loppu karkeaksi soseeksi haarukalla. Purista päälle sitruunan mehua.

Halkaise granaattiomena n. 0,5 cm syvyydeltä, kierrä auki. Taivuta hedelmän kuoria hieman ulospäin. Ota kulho, pidä granaattiomenan puolikasta siemenpuoli alaspäin kulhon yllä. Taputtele hedelmän kuorta voimakkaasti puulastalla, näin siemenet irtoavat helposti. Ota osa siemenistä sivuun koristelua varten.

Kokoaminen

Leikkaa leipä tasaiseksi. Kuutioi ”hattu” krutonkeja varten. Halkaise leipä kahteen osaan.

Laita pohja kakkurenkaan (halkaisija 19 cm) pohjalle. Levitä päälle fetamuru, omenaraaste, hunajamelonikuutio, jäävuorisalaatti, pilkottu sokeriherne, retiisiviipaleet, avokadosose ja granaattiomenan siemenet. Purista päälle vielä hieman sitruunan mehua. Laita toinen leipäpala kanneksi. Laita kakun päälle paino ja laita jääkaappiin tekeytymään.

Krutongit

Paista leipäpalat oliiviöljyssä pannulla rapeiksi. Mausta valkosipulijauheella, mustapippurilla ja suolalla.

Kuorrutus ja koristelu

Paahda siemenet pannulla. Siemenet ovat valmiit, kun ne alkavat kevyesti poksahdella. Sekoita keskenään jogurtti, tuorejuusto ja sinappi.

Ota kakku jääkaapista. Poista rengas. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakun päällinen mielesi mukaan sokeriherneillä, retiiseillä, avokadopalloilla, granaattiomenan siemenillä, fetalohkareilla ja siemenseoksella. Tarjoa krutongit kulhossa kakun ohessa, niin ne eivät pääse pehmenemään.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Hunajaiset hävikkipatukat, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Sadonkorjuun saaliin suolainen kääräri ja rukiinen mustikka-omenapiirakka, TanjaMasterChef: Porkkanakakku ja syksyinen voileipäkakku – Ellan reseptiKoko Suomi leipoo: KylmäsavulohileivoksetOmenasta on moneksi: Iisan omenainen juureskakkuYllättävää, mutta suussasulavaa: Täydellinen avokado-juustokakku!
Koko Suomi leipoo -reseptitVoileipäkakkuLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti