– Yrttinen soodaleipä ja kerroksittain välimerellisiä täytteitä. Eri täytteet sidotaan toisiinsa tuorejuusto-jogurttitahnan avulla, jotta kakku pysyy kasassa leikatessa. Kokoa kakku kerroksittain rengasvuokaan, kuten voileipäkakku. Päälle ja alle tulee leipä, väliin vuorokerroksin tuorejuusto-jogurttitahnaa ja täytteet. Kukin täyte muodostaa oman kerroksensa ja tuorejuusto-jogurttitahna toimii ”leipänä”. Salaattikakku on kuin vähemmän leipää sisältävä voileipäkakku, Jaana kertoo.
Tee näin:
Yrttiöljy
• Mittaa öljy mortteliin.
• Nypi basilikasta lehdet ja lisää mortteliin. Hienonna kunnes lehdet ovat pientä silppua.
Yrttileipä
• Pingota leivinpaperi kahden halkaisijaltaan 20 cm olevan irtopohjavuuan pohjan ja reunan väliin. Käytä vuokasprayta.
• Sekoita kuivat aineet keskenään.
• Sekoita piimä, muna ja yrttiöljy keskenään.
• Lisää jauhot siivilän läpi kosteisiin aineisiin.
• Sekoita. Älä vaivaa!
• Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.
• Anna jäähtyä. Tasoita tarvittaessa leivän pinta leipäveitsellä.
Tuorejuusto-jogurttitahna
• Sekoita tuorejuusto ja turkkilainen jogurtti tasaiseksi.
• Raasta valkosipuli joukkoon ja sekoita.
Salaattitäyte
• Silppua salaatti kulhoon.
• Suikaloi kesäkurpitsa mandoliinilla ja lisää salaattiin.
• Pilko ruohosipuli ja lisää kulhoon.
• Lisää yrttiöljy, mustapippuria ja suolaa. Sekoita.
Mozzarellatäyte
• Pilko iso mozzarella siivuiksi.
• Poista kivet kalamataoliiveistä. Pilko pieneksi.
• Valuta tarvittava määrä kapriksia. Pilko pienemmäksi.
Tomaattitäyte
• Paahda pinjansiemeniä pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada kulhoon.
• Punnitse ja pilko aurinkokuivatut tomaatit.
• Pilko kirsikkatomaatit koosta riippuen puoleksi tai neljään osaan.