Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salaattikakku: Heljän "Syödessä nälkä kasvaa"

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 18.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Heljän luomus!

Siemennäkkäri (2 peltiä) (voi riittää myös 1 pelti)

  • 4dl Polenta maissiryynejä
  • 1dl kurpitsansiemeniä
  • 1dl seesaminsiemeniä
  • 1dl pellavansiemeniä
  • 1,5dl auringonkukansiemeniä
  • 1dl öljyä
  • 5dl kuumaa vettä
  • sormisuolaa

Kakun muut aineet

  • 2 isoa tai 3 normaalia porkkanaa raasteeksi
  • koristeeksi 5 porkkanaa
  • 1 pussi makeaa frisee salaattia
  • 1 pussi tammenlehtisalaattia tai Ruustinnan salaattia
  • 3 kananmunaa
  • kurkku
  • kukkakaalia 400g
  • 8 retiisiä
  • 1/5 pala vesimelonista
  • pieni keltainen paprika
  • iso herneenversonippu
  • vähän persiljaa
  • 1,5dl voileipäpikkelsiä
  • 1,5dl majoneesia

Salaatinkastike eli vinaigrette salaatille

  • 0,25dl valkoviinietikka
  • 0,25dl sitruunamehua
  • 1dl oliiviöljyä
  • merisuolaa (maun mukaan)
  • mustapippuria (maun mukaan)

Valmistusohje

  1. Laita kiertoilmauuni päälle 150 asteeseen.
  2. Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä seos pellille leivinpaperin avulla painellen. Jaa pelti veitsen avulla 16 suorakaiteen muotoiseen palaan. Ripottele päälle sormisuolaa. Voit jakaa ohjeen kahtia ja tehdä molempien peltien seokset erikseen.
  3. Laita uuniin 45min – 1h uunista riippuen. Vaihtele välillä peltien paikkaa. Toinen ylös ja toinen alas.
  4. Kun näkkärit ovat uunissa, valmista salaattikakun muut aineet.

5.    Laita kananmunat kiehumaan.

6.    Raasta porkkanat. Tee pikkelsi-majoneesi –sekoitus ja lisää porkkanaraaste joukkoon.

7.    Huuhtele ja kuivaa salaatit.

8.    Tee retiisistä kukat halkaisemalla ne juuresveitsellä sahalaitaisesti auki. Yhdestä retiisistä tulee kaksi kukkaa.

9.    Leikkaa kukkakaalista varret pois ja pilko sopiviksi paloiksi.

10. Silpu paprika pieniksi kuutioiksi.

11. Leikkaa kurkusta juustohöylällä siivuja lehdiksi. Pilko sen jälkeen kurkku siivuiksi ja tee muotin avulla pieniä kukkia.

12. Valmista vinaigrette. Laita kulhoon 0,25dl valkoviinietikkaa ja 0,25dl sitruunamehua sekä 1dl oliiviöljyä. Vispaa vispilällä aineet sekaisin ja lisää suola sekä mustapippuri. Maista! Lisää aineita vielä, jos maku ei miellytä. Maistamiseen voit ottaa avuksi salaatinlehden, joten maku tulee paremmin esille.

Etikka ja öljy eivät sekoitu täydellisesti yhteen, mutta sitä voi sekoittaa aina uudelleen.

13. Kun näkkärit ovat valmiita, ota ne uunista ja anna hetken jäähtyä.

14. Ota reunallinen tarjoilulautanen, joka on halkaisijaltaan vähintään 28cm. Asenna   pyöreä reunavuoka kokoon 24cm ja laita se lautasen päälle.

15. Kerrokset:

pohja: murusta 9 palaa näkkäriä pohjaksi

toinen: asettele friseesalaatti kauniisti

kolmas: porkkanaseos ja reunoille kukkakaalia kauniisti aseteltuna

neljäs: murusta 9 palaa näkkäriä

viides: tammenlehtisalaattia tai Ruustinnan salaattia kauniisti aseteltuna

kuudes: vinaigrettea oman maun mukaan tiputellen salaattien päälle

koristelu: Teroita porkkanateroittimen avulla porkkanoita ja muotoile ne kukiksi ja asettele kakun reunoille ympäri kakkua.

 Halkaise kananmunat pitkittäin ja leikkaa niistä lohkoja terävällä veitsellä. Asettele munalohkot porkkanoiden viereen.

 Kurkusta juustohöylällä höylätyt siivut asetellaan lehdiksi haluamallasi tavalla.

 Muotoile kakun keskelle kurkusta otetut kukat ja paprikasilppu.

 Laita persiljaa sellaiseen kohtaan, joka miellyttää silmääsi.

 Ota kovertimella vesimelonista palloja ja laita koristeeksi.

 Kakun alareunaan ympärille herneenversoja kauniisti sekä sinne tänne 12 retiisistä tehtyä kukkaa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Katrinan Laskiaistorvi Koko Suomi leipoo: Petrin nopeat sienikolmiotSalaattikakku: Kristan Viva la MexicoSalaattikakku: Jaanan "Välimeri feat. soodaleipä"Salaattikakku: Iisan Paahdettu kukkakaalikakkuTortillabileet itse tehden
Koko Suomi leipoo -reseptitVoileipäkakkuLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti