Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salaattikakku: Artun kesäsalaattikakku

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 18.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Artun luomus!

Pohja

  • 160 g hapankorppuja
  • 90 g voita sulatettuna

Salaatti

  • 1 jääsalaatti
  • 10 pientä uutta perunaa
  • 250 g Halloum-juustoa
  • 1 oranssi paprika
  • tilkka ruokaöljyä paistamiseen
  • 1/2 pss pehmeitä kuivattuja aprikooseja
  • 1 tlk säilykemandariineja
  • 250 g tuoreita vadelmia
  • 1 pss pekaanipähkinöitä
  • 100 g suolapähkinöitä

Valmistusohje

Pohja:​​​​​​​

1.      Murskaa hapankorput tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina tiiviiksi piparkakkureunaisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

2.      Laita pohja jääkaappiin vetäytymään.

Salaatti:

1.      Pese perunat. Keitä perunat kypsiksi runsaassa vedessä. Kokeile kypsyys haarukalla. Jäähdytä.

2.      Paista Halloum-juustot ja paprikat pannulla öljytilkassa, lisää lopuksi joukkoon keitetyt perunat. Anna jäähtyä.

3.      Kokoa kakku. Nosta pohja varovasti lautaselle. Pilko ja huuhdo salaatti, nostele pohjan päälle. Nostele salaatin päälle peruna-juusto-paprikaseos, puolikkaiksi leikatut aprikoosit, valutetut mandariinilohkot, vadelmat ja lopuksi vielä pähkinät. Tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Inkan Voi kana! -piirasetKoko Suomi leipoo: Annin "Another day of sun" -avokadokupitKoko Suomi leipoo: Pizza VarannePinaatti-tomaattipiirakka paprikallaLänsipohjanpiirasKukkakaali-pinaattipiiras
Koko Suomi leipoo -reseptitVoileipäkakkuLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti