Mainos

Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Artun luomus!

Pohja

  • 160 g hapankorppuja
  • 90 g voita sulatettuna

Salaatti

  • 1 jääsalaatti
  • 10 pientä uutta perunaa
  • 250 g Halloum-juustoa
  • 1 oranssi paprika
  • tilkka ruokaöljyä paistamiseen
  • 1/2 pss pehmeitä kuivattuja aprikooseja
  • 1 tlk säilykemandariineja
  • 250 g tuoreita vadelmia
  • 1 pss pekaanipähkinöitä
  • 100 g suolapähkinöitä

Valmistusohje

Pohja:​​​​​​​

1.      Murskaa hapankorput tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina tiiviiksi piparkakkureunaisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

2.      Laita pohja jääkaappiin vetäytymään.

 

Salaatti:

1.      Pese perunat. Keitä perunat kypsiksi runsaassa vedessä. Kokeile kypsyys haarukalla. Jäähdytä.

2.      Paista Halloum-juustot ja paprikat pannulla öljytilkassa, lisää lopuksi joukkoon keitetyt perunat. Anna jäähtyä.

3.      Kokoa kakku. Nosta pohja varovasti lautaselle. Pilko ja huuhdo salaatti, nostele pohjan päälle. Nostele salaatin päälle peruna-juusto-paprikaseos, puolikkaiksi leikatut aprikoosit, valutetut mandariinilohkot, vadelmat ja lopuksi vielä pähkinät. Tarjoa heti.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja