Salaattikakku: Artun kesäsalaattikakku
Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Artun luomus!
Pohja
- 160 g hapankorppuja
- 90 g voita sulatettuna
Salaatti
- 1 jääsalaatti
- 10 pientä uutta perunaa
- 250 g Halloum-juustoa
- 1 oranssi paprika
- tilkka ruokaöljyä paistamiseen
- 1/2 pss pehmeitä kuivattuja aprikooseja
- 1 tlk säilykemandariineja
- 250 g tuoreita vadelmia
- 1 pss pekaanipähkinöitä
- 100 g suolapähkinöitä
Valmistusohje
Pohja:
1. Murskaa hapankorput tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina tiiviiksi piparkakkureunaisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Laita pohja jääkaappiin vetäytymään.
Salaatti:
1. Pese perunat. Keitä perunat kypsiksi runsaassa vedessä. Kokeile kypsyys haarukalla. Jäähdytä.
2. Paista Halloum-juustot ja paprikat pannulla öljytilkassa, lisää lopuksi joukkoon keitetyt perunat. Anna jäähtyä.
3. Kokoa kakku. Nosta pohja varovasti lautaselle. Pilko ja huuhdo salaatti, nostele pohjan päälle. Nostele salaatin päälle peruna-juusto-paprikaseos, puolikkaiksi leikatut aprikoosit, valutetut mandariinilohkot, vadelmat ja lopuksi vielä pähkinät. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta