Sahramirisotto
Sahramirisotto on osso buccon klassinen seuralainen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl risottoriisiä
- 2 dl valkoviiniä
- 8 dl vasikanlihalientä
- 0,25 g sahramia
- 1 pieni sipuli
- 3 rkl parmesaaniraastetta
- 2 rkl voita
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi padassa, lisää joukkoon sipuli ja kuullota se pehmeäksi kuitenkaan ruskistamatta. Lisää joukkoon riisi ja sekoita huolellisesti. Lisää suola.
2. Lisää lihaliemi, sekoita ja pane sitten kansi kiinni. Anna risoton kiehua erittäin alhaisella lämmöllä. Sekoita sahrami kymmenen minuutin kuluttua joukkoon ja anna sitten hautua vielä kymmenen minuutin ajan. Mausta ripauksella mustapippuria.
3. Ota pata levyltä ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan