Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sahramilta tuoksuva simpukkakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on ihanan ruokaisa keitto, jossa on paljon makua. Se ei ole myöskään vaikea valmistaa. Sahrami antaa keitolle myös kauniin, houkuttelevan värin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 40 tuoretta sinisimpukkaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 keltasipuli
  • 2 salottisipulia
  • 25 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 pkt sahramia, ½ g
  • 2 dl kalalientä
  • 4 dl kuohukermaa
  • tuoretta korianteria tai tilliä

Valmistusohje

1. Harjaa simpukat hyvin. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät sulkeudu kun niitä kopauttaa kevyesti. Laita simpukat isoon kattilaan viinin, hienonnetun salottisipulin ja sipulin sekä voin kanssa. Jauha mukaan hieman pippuria. Laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi, ravista kattilaa välillä. Keitä pari minuuttia. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet.

2. Nosta simpukat kattilasta ja ota ne kuoristaan, mutta säästä muutama kuori koristeluun.

3. Siivilöi liemi kattilaan. Lisää sahrami ja kalaliemi, keitä n. 10 minuuttia. Kaada päälle kerma ja keitä vielä hetki, mausta tarvittaessa, ja jos haluat, suurusta arrowjuurella. Lisää simpukat, kuumenna kiehuvaksi ja jaa keitto lämpimille keittolautasille. Koristele tuoreella korianterilla tai tillillä.

Lisää aiheesta:

Clam Chowder – amerikkalainen simpukkakeittoPaellaSimpukkapata valkosipulin ja persiljan keraSpagettia simpukoiden keraTurskaa ja simpukoitaViinissä keitetyt simpukat yrttien kera
SimpukkakeittoKeitotKananmunatonPääruoat

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkakeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Clam Chowder – amerikkalainen simpukkakeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rannikon simpukkakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Simpukkacurrykeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sinisimpukka-katkarapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Italialainen simpukkakeitto