Sahramilta tuoksuva simpukkakeitto
Tämä on ihanan ruokaisa keitto, jossa on paljon makua. Se ei ole myöskään vaikea valmistaa. Sahrami antaa keitolle myös kauniin, houkuttelevan värin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 40 tuoretta sinisimpukkaa
- 2 dl valkoviiniä
- 1 keltasipuli
- 2 salottisipulia
- 25 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 pkt sahramia, ½ g
- 2 dl kalalientä
- 4 dl kuohukermaa
- tuoretta korianteria tai tilliä
Valmistusohje
1. Harjaa simpukat hyvin. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät sulkeudu kun niitä kopauttaa kevyesti. Laita simpukat isoon kattilaan viinin, hienonnetun salottisipulin ja sipulin sekä voin kanssa. Jauha mukaan hieman pippuria. Laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi, ravista kattilaa välillä. Keitä pari minuuttia. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
2. Nosta simpukat kattilasta ja ota ne kuoristaan, mutta säästä muutama kuori koristeluun.
3. Siivilöi liemi kattilaan. Lisää sahrami ja kalaliemi, keitä n. 10 minuuttia. Kaada päälle kerma ja keitä vielä hetki, mausta tarvittaessa, ja jos haluat, suurusta arrowjuurella. Lisää simpukat, kuumenna kiehuvaksi ja jaa keitto lämpimille keittolautasille. Koristele tuoreella korianterilla tai tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa