Sahramikuskus
Lämmin, sahramilta tuoksuva kuskus on maukas tarjoiltava tomaattikuutioiden kera. Tämä tuo ihanaa väriä vihreään joulupöytään!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl kuskusia
- 4 ½ dl kasvislientä
- 0,5 g sahramia
- 4 tomaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 10 tuoretta basilikanlehteä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 rkl voita
Valmistusohje
1. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna basilikanlehdet karkeasti. Keitä kasvisliemi ja sahrami. Ota kattila liedeltä, kaada mukaan kuskushiutaleet ja anna niiden turvota 5 minuuttia. Lisää suola ja voi, sekoita.
2. Sekoita öljy ja viinietikka ja kuumenna varoen kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää tomaatit, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita kuskus vadille pitkulaisesti, tee keskelle syvennys. Täytä syvennys tomaattiseoksella, ripottele päälle valkosipuli ja basilika. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan