Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sahramikakku suklaan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sahrami ja suklaa ovat loistava yhdistelmä. Kakusta tulee sitä paitsi erittäin kaunis, ja sopii hyvin tarjoiltavaksi.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 50 g voita
  • 1 ½ dl maitoa
  • ½ g sahramia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 100 g rouhittua, tummaa kilosuklaata

Kuorrutus

  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 3 rkl kaakaota
  • 75 g voita

Koristeluun

  • hopeakuulia (leivonta)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

2. Sulata voi, lisää maito ja sahrami. Sekoita hyvin. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi. Lisää maitoseos.

3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan. Lisää suklaarouhe ja kaada taikina vuokaan.

4. Paista uunissa noin 40 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta.

5. Sulata kuorrutuksen voi, sekoita tomusokerin ja kaakaon kera. Levitä kakulle. Koristele hopeakuulin.

Lisää aiheesta:

Banaanikakku suklaakuorrutuksellaKuorrutettu maustekakkuKuorrutettu suklaakakkuSuklaakakku briosseillaSuklaakakkua lakkahillollaSitruunakakku
SuklaakakkuKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku