Sahramikakku suklaan kera
Sahrami ja suklaa ovat loistava yhdistelmä. Kakusta tulee sitä paitsi erittäin kaunis, ja sopii hyvin tarjoiltavaksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 50 g voita
- 1 ½ dl maitoa
- ½ g sahramia
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 100 g rouhittua, tummaa kilosuklaata
Kuorrutus
- 1 ½ dl tomusokeria
- 3 rkl kaakaota
- 75 g voita
Koristeluun
- hopeakuulia (leivonta)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
2. Sulata voi, lisää maito ja sahrami. Sekoita hyvin. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi. Lisää maitoseos.
3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan. Lisää suklaarouhe ja kaada taikina vuokaan.
4. Paista uunissa noin 40 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta.
5. Sulata kuorrutuksen voi, sekoita tomusokerin ja kaakaon kera. Levitä kakulle. Koristele hopeakuulin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka