Sahramikakku suklaan kera

Sahrami ja suklaa ovat loistava yhdistelmä. Kakusta tulee sitä paitsi erittäin kaunis, ja sopii hyvin tarjoiltavaksi.

Neljälle

  • 50 g voita
  • 1 ½ dl maitoa
  • ½ g sahramia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 100 g rouhittua, tummaa kilosuklaata

Kuorrutus

  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 3 rkl kaakaota
  • 75 g voita

Koristeluun

  • hopeakuulia (leivonta)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

2. Sulata voi, lisää maito ja sahrami. Sekoita hyvin. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi. Lisää maitoseos.

3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan. Lisää suklaarouhe ja kaada taikina vuokaan.

4. Paista uunissa noin 40 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta.

5. Sulata kuorrutuksen voi, sekoita tomusokerin ja kaakaon kera. Levitä kakulle. Koristele hopeakuulin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!