Ruusunmarjakorput

Nämä hauskat korput ovat hyviä esimerkiksi teen kanssa tai vaikka ruusunmarjateen kera. Ruusunmarjajauhetta löydät luontaistuotehyllyiltä ja -kaupoista.

Yksi annos

  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 25 g maapähkinöitä
  • 2,75 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl ruusunmarjajauhetta
  • 60 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Rouhi mantelit ja pähkinät karkeasti.

2. Sekoita jauho, leivin- ja ruusunmarjajauhe keskenään. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri toisessa kulhossa, lisää seokseen muna, manteli- ja pähkinärouheet ja viimeiseksi jauhoseos. Jaa taikina kahteen palaan ja pyöritä niistä 4 sentin levyiset pitkot. Nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista uunissa 7-9 minuuttia. Leikkaa ne kapeiksi vinopaloiksi hieman jäähtyneinä ja kuivata paloja jälkilämmössä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!