Ruudullinen kinkkupaisti yrteillä

Ihana kinkkupaisti hoitaa itse itsensä uunissa sillä aikaa kun voit tehdä jotain hauskaa 1-1 ½ tunnin aikana. Täytä oliiveilla tai jollakin muulla maukkaalla ja värikkäällä, kuten aurinkokuivatuilla tomaateilla, pikkukurkuilla tai parmankinkulla.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 ½ kg kinkkupaisti kamaralla
  • 1 ½ rkl rosmariinia
  • 1-2 tl timjamia
  • 100 g savustettua porsaankylkeä, kuutioina
  • 2 dl lientä
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl paistolientä
  • 3 dl punaviiniä
  • suolaa ja pippuria

Lisukkeeksi

  • vihreitä oliiveja
  • lohkoperunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Tee kamaraan ruutukuvio terävällä veitsellä, hiero lihaan suolaa ja pippuria.

3. Laita kinkku uunivuokaan, sen ympärille kuutioitua siankylkeä. Ripottele päälle rosmariinia ja timjamia, pistä lihaan lämpömittari. Paista valelematta kunnes sisälämpötila on 82-85 astetta.

4. Vatkaa pannusta maut liemellä, siivilöi ja kuori liemi.

5. Freesaa voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää liemi ja viini. Keitä 10 minuuttia, mausta.

6. Tarjoile paisti kastikkeen, vihreiden oliivien ja lohkoperunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat