Ruskistettu kaalikeitto
Tällä tavoin valmistettu kaalisoppa on todellinen herkku kaikessa yksinkertaisuudessaan. Upeat maut syntyvät siitä, että kaali ja sipuli ruskistetaan voissa ennen kuin ne haudutetaan hitaasti kypsiksi. Tarjoa mielellään jyväistä leipää keiton lisänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ keräkaalia
- 1 sipuli
- 40 g voita
- ½ tl sokeria
- 1 tl kokonaisia kuminansiemeniä
- 1 laakerinlehti
- 1 1/4 l vihanneslientä
Koristeeksi
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Leikkaa kaali pieniksi paloiksi ja kuori ja silppua sipuli. Ruskista kaali- ja sipulisilppu useissa erissä voissa paistinpannulla.
2. Siirrä kaikki tilavaan kattilaan. Kaada päälle vihannesliemi ja lisää sokeri, kumina ja laakerinlehti. Anna keiton kiehua hiljalleen vähintään 40 minuuttia.
3. Tarjoile keitto hyvin kuumana lämmitetyiltä lautasilta. Koristele tuoreella timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan