Rusinainen joululimppu
Reilu taikina riittää neljään limppuun. Halutessasi voit myös pakastaa ylijääneet limput.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 limppua
4 limppua
- 100 g hiivaa
- 100 g hiivaa
- 100 g voita + voiteluun
- 100 g voita + voiteluun
- 1 litra portteria
- 1 litra portteria
- 1-2 dl siirappia
- 1-2 dl siirappia
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
- 1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
- 1 rkl hienonnettua anista
- 1 rkl hienonnettua anista
- 1 rkl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
- 1 rkl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
- 3 dl rusinoita
- 3 dl rusinoita
- 2 kg ruissihtijauhoja
- 2 kg ruissihtijauhoja
Valmistusohje
1. Voitele uunipannu kokonaan tai voitele pannun reunat ja levitä pannulle leivinpaperi. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi, lisää joukkoon portteri ja kuumenna kädenlämpöiseksi 37 asteeseen. Kaada neste hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
2. Siirrä sivuun neljä desilitraa ruissihtijauhoja ja sekoita loput nesteeseen. Tee kulhoon lisättyihin jauhoihin desilitran mitalla yksi tai kaksi syvennystä ja täytä ne siirapilla. Lisää suola, mausteet ja halutessasi rusinat ja vaivaa taikinaa voimakkaasti. Lisää tarvittaessa jauhoja. Nostata taikinaa keittiöpyyhkeen alla noin 40 minuuttia.
3. Kuumenna uuni vajaaseen 200 asteeseen. Vaivaa taikinaa hetki kulhossa ja kumoa se kevyesti jauhotetulle leivinalustalle. Vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile limpuiksi. Pane leivät uunipellille ja voitele sulatetulla voilla. anna nousta pyyhkeen alla puolisen tuntia.
4. Paista leipiä uunin keskitasossa noin 40 minuuttia. Voitele valmiit leivät vedellä tai portterilla, kääri keittiöpyyhkeisiin ja jäähdytä ritilän päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa