Rusina-papaijakeksit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5675640/landscape16_9/515/290/32b36267a302bc8413f29e0eda56d4ba/to/906379-1919.jpg)
Eksoottisia makuja Kristan valmistamissa kekseissä. Näitä on ihan pakko syödä yksi jos toinenkin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset 24 kpl
- 50 g kuivattuja papajoita
- 75 g rusinoita
- 50 g valkosuklaata
- 125 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 1 kananmuna
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Hienonna papaijapalat ja rusinat. Rouhi valkosuklaa. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää taikinaan yhdessä rusinoiden, papaijan ja valkosuklaan kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se 24 osaan. Pyörittele taikinasta palloja ja painele ne litteiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin kymmenen minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka