Rusina-kookos-vuokaleivät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677986/landscape16_9/515/290/f898d2b997d069e125ff490fd1f58619/jQ/821559-9027.jpg)
Makuja-keittiön leivontaviikko alkaa Sami Garamin rusina-kookos-vuokaleivillä. Laita resepti korvan taakse lähestyvää joulua varten.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 hiivapala
- 2 tl suolaa
- 1 prk kookosmaitoa
- 2-4 dl vettä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 dl rusinoita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 5 dl sämpyläjauhoja
Valmistusohje
Liuota hiiva ja suola kookosmaidon, veden ja öljyn seokseen. Lisää rusinat ja anna niiden liota tovi.
Vaivaa jauhot taikinaan ja nostata sitä ainakin puoli tuntia. Muotoile taikina pitkulaiseksi pötköksi ja leikkaa siitä vuokaan sopivia paloja. Nostata uudelleen leivontaliinan alla. Paista leivät vuoissaan kypsiksi 175-asteisessa uunissa, vajaan tunnin ajan.
Sovella leipiin erikokoisia ja erimuotoisia vuokia. Kokeile myös ensin höyryttää ja sitten paistaa pieniä vuokaleipiä, jolloin ne saavat kauniin, rapean pinnan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka