Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruotsalaiset lihavoileivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä lihavoileivät olivat ravintoloiden kestosuosikki 1950-luvulla - ja hyvältä ne maistuvat edelleenkin! Tarjoa alkuruokana tai pienenä iltapalana.

4 annosta

  • 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 40 g voita
  • 4 siivua häränfileetä, à 90 g
  • 1 kiinteä tomaatti
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 dl vastaraastettua piparjuurta
  • 250 g salaattisekoitusta

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja paista leivät voissa.

2. Leikkaa tomaatti neljäksi viipaleeksi ja paista tai grillaa viipaleet nopeasti kuumalla pannulla. Paista tai grillaa häränfileet medium-kypsiksi noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta neljä paistettua leipäviipaletta omille lautasilleen. Pane kullekin leivälle siivu häränfileetä.

3. Voitele filee dijonsinpilla, nosta päälle tomaattiviipale ja viimeistele piparjuuriraasteella. Nosta päälle leipäviipale. Tarjoa erilaisten salaatinlehtien kera.

Lisää aiheesta:

Lämmin papuvoileipäTäytetty kinkkuleipäVoileipä punaisella pestollaPieni herkkupalaMaukas sillivoileipäJuustotäytteiset porsaanleikkeet
LihavoileipäAlkuruoatVälipalatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä
  • 12.05.202408:00
    Raparperi

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jättiläisvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Italialainen voileipä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sieni-pekonileivät