Ruotsalaiset lihapullat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5666108/landscape16_9/515/290/5e8fbf03c7ed926e9a348d7139fe3a34/Ee/svenska-3314.jpg)
Lihapyörykkäreseptejä on lukematon määrä joka maassa ja koko maailmassa. Ruotsalaiset lihapullat eivät paljon poikkea suomalaisista.
Kuudelle
- ½ dl korppujauhoa
- 1 dl kahvikermaa
- 800 g sikanautajauhelihaa
- suolaa ja pippuria
- 1 muna
- 1 iso sipuli raastettuna
- 2 rkl (kukkuraisia) tomaattipyreetä
Valmistusohje
1. Laita korppujauho turpoamaan kermaan 5 minuutiksi ja sekoita sen jälkeen jauhelihaan, samoin suola ja pippuri. Lisää muna, sipuliraaste ja tomaattipyree. Sekoita hyvin. Laita jauhelihataikina jääkaappiin maustumaan 20-30 minuutiksi.
2. Kostuta kädet kylmällä vedellä ja pyöritä hienoja, pyöreitä lihapyöryköitä. Aseta ne leivinpaperille.
3. Kuumenna voi-öljyseos pannulla ja paista pyörykät keskilämmöllä. Ravistele pannua silloin tällöin, jotta lihapullat pysyvät pyöreinä. Jos paistat ison erän lihapullia, laita paistetut uunivuokaan, peitä foliolla ja pidä ne 100-asteisessa uunissa, että ne pysyvät lämpiminä, mutta eivät kuivu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka