Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruotsalaiset lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihapyörykkäreseptejä on lukematon määrä joka maassa ja koko maailmassa. Ruotsalaiset lihapullat eivät paljon poikkea suomalaisista.

Kuudelle

  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl kahvikermaa
  • 800 g sikanautajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna
  • 1 iso sipuli raastettuna
  • 2 rkl (kukkuraisia) tomaattipyreetä

Valmistusohje

1. Laita korppujauho turpoamaan kermaan 5 minuutiksi ja sekoita sen jälkeen jauhelihaan, samoin suola ja pippuri. Lisää muna, sipuliraaste ja tomaattipyree. Sekoita hyvin. Laita jauhelihataikina jääkaappiin maustumaan 20-30 minuutiksi.

2. Kostuta kädet kylmällä vedellä ja pyöritä hienoja, pyöreitä lihapyöryköitä. Aseta ne leivinpaperille.

3. Kuumenna voi-öljyseos pannulla ja paista pyörykät keskilämmöllä. Ravistele pannua silloin tällöin, jotta lihapullat pysyvät pyöreinä. Jos paistat ison erän lihapullia, laita paistetut uunivuokaan, peitä foliolla ja pidä ne 100-asteisessa uunissa, että ne pysyvät lämpiminä, mutta eivät kuivu.

Lisää aiheesta:

Pannupihvit sipulin keraLaktoosittomat ja gluteenittomat lihapullatTimjamilihapullatKlassiset lihapullatParhaat lihapullatTalon lihapullat
LihapullatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti