Ruotsalaiset lihapullat pekonilla
Lihapullat on usein valittu suosituimmaksi kotiruoaksi. Makuja-kokki Sami Garam tarjoaa niistä aidon ruotsalaisen version. Nauti helpoista ja maukkaista lihapullista vaikka joka viikko.
Ainekset
- 600 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 50 g pekonia
- 1 kananmuna
- 1 dl kermaa
- 1 sipuli
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- 2 dl kermaa
- 2 rkl sinappia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 3 rkl vasikan fondia
- öljyä
Valmistusohje
Pilko sipuli ja pekoni ja kuullota niitä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko kananmunan rakenne ja sekoita kermaan. Lisää sipuli-pekoniseos joukkoon.
Vaivaa jauheliha mukaan ja sekoita sileäksi taikinaksi. Anna maustua tovi ja pyöritä taikinasta huolellisesti tasakokoisia lihapullia. Paista uunissa 200 asteessa kymmenisen minuutttia ja nosta pyörykät kastikkeeseen.
Kuullota tomaattipyreetä ja sinappia keskenään tilkassa öljyä. Lisää kerma ja fondi mukaan.
Nosta lihapullat kiehuvaan kastikkeeseen ja hauduta muutama minuutti.
Tarjoa perunasoseen, maustekurkun ja puolukkasurveen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta