Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruotsalaiset lihapullat pekonilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 600 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 50 g pekonia
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl sinappia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl vasikan fondia
  • öljyä

Valmistusohje

Pilko sipuli ja pekoni ja kuullota niitä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko kananmunan rakenne ja sekoita kermaan. Lisää sipuli-pekoniseos joukkoon.

Vaivaa jauheliha mukaan ja sekoita sileäksi taikinaksi. Anna maustua tovi ja pyöritä taikinasta huolellisesti tasakokoisia lihapullia. Paista uunissa 200 asteessa kymmenisen minuutttia ja nosta pyörykät kastikkeeseen.

Kuullota tomaattipyreetä ja sinappia keskenään tilkassa öljyä. Lisää kerma ja fondi mukaan.

Nosta lihapullat kiehuvaan kastikkeeseen ja hauduta muutama minuutti.

Tarjoa perunasoseen, maustekurkun ja puolukkasurveen kera.

Lihapullat on usein valittu suosituimmaksi kotiruoaksi. Makuja-kokki Sami Garam tarjoaa niistä aidon ruotsalaisen version. Nauti helpoista ja maukkaista lihapullista vaikka joka viikko.

Lisää aiheesta:

Pienet lindströminpihvit kermakastikkeessaSheperd´s pie jauhelihastaPannupihvit sipuliliemessäVenäläiset lihapullatItse tehdyt lihapullatValkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessä
LihapullatMakujaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti