Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokaleivät herkkusisuksin

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Kolme leipää

  • 1 l vettä
  • 50 g hiivaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl suolaa
  • 4 dl jyväistä ruista
  • 16 dl ruissihtijauhoa
  • 4-6 dl durumvehnäjauhoa
  • 75 g saksanpähkinöitä
  • 100 g fetajuustoa
  • 15 kuivattua tomaattia
  • 1 dl vihreitä siemenettömiä oliiveja
  • 1 dl mustia siemenettömiä oliiveja

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi käden lämpöiseksi (37 astetta). Liuota veteen hiiva, lisää öljy ja suola. Lisää sitten jyväinen ruis ja ruissihtijauho sekä pienempi määrä durumvehnäjauhoa. Alusta voimakkaasti, 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsivoimin sileäksi, sitkeäksi ja hiukan löysäksi taikinaksi. Ripota pinnalle hiukan jauhoa, peitä leivinliinalla ja anna nousta lähes kaksinkertaiseksi noin 45-55 minuuttia.

2 Paahda saksanpähkinät kevyesti kuivassa, kuumassa paistinpannussa ja rouhi ne karkeasti. Kiehauta kuivatut tomaatit runsaassa vedessä ja keitä muutama minuutti. Jäähdytä keitinvedessä. Suikaloi jäähtyneet tomaatit. Murenna feta karkeasti. Silppua puolet oliiveista, jätä puolet kokonaisiksi.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Vaivaa noussut taikina kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä, jaa kolmeen osaan. Kauli kukin pala noin 30x30 sentin levyksi. Jaa täytteet levyille, joko kaikkia kaikkiin tai yhtä lajia aina yhteen. Kääri levyt rullalle ja nosta kääröt uunipellille saumapuoli alaspäin. Leikkaa terävällä veitsellä jokunen viilto jokaiseen leipään. Kohota peitettynä leipiä noin 30 minuuttia.

Tämä leipä voidaan syödä ilman voita tai muuta levitettä. Maku on täyteläinen ja runsas täytteiden ansiosta. Toki voit käyttää samoja sisuksia kaikkiin kolmeen leipään tai sitten tehdä kolme erilaista leipää jokainen eri sisuksin.

4. Kun taikina pomppaa nopeasti takaisin muotoonsa, kun sitä painaa sormella, se on paistovalmista. Paista leipiä 10 minuuttia uunin keskitasolla, laske lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 25 minuuttia. Jäähdytä ritilällä peittämättä, jotta rapeus säilyy.

Lisää aiheesta:

Pähkinä-hedelmä-porkkanaleivätVaalea ruokaleipä unikonsiemeninKreikkalainen fetaleipäLounassämpylät pekonillaRetkisämpylät, juustoa ja retiisejäIntialainen leipä
LeipäKananmunatonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä