Ruohosipulileivät

Nämä ihanat leivät tuoksuvat ja maistuvat ruohosipulilta. Syö ne mielellään vastapaistettuina pelkän voin kera.

30 kpl

  • 1 nippu ruohosipulia
  • 8 dl kauraryynejä
  • 1 l maitoa
  • 175 g voita
  • 75 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 l jauhoja

Valmistusohje

1. Hienonna ruohosipuli. Anna kauraryynien turvota maidossa taikinakulhossa pari tuntia. Kuutioi voi ja kuumenna 37-asteiseksi, lisää ryyniseokseen. Murusta hiiva ja lisää taikinaan. Lisää suola, sokeri ja suurin osa jauhoista.

2. Työstä taikina notkeaksi, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista. Ripottele päälle hieman jauhoja ja kohota liinan alla n. 30 minuuttia.

3. Vaivaa mukaan loput jauhoista. Jaa taikina 30 osaan ja muotoile pyöreiksi leipäsiksi, n. ½-1 cm paksuisiksi. Pistele ne haarukalla, laita voidellulle pellille ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.