Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruohosipulileivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä ihanat leivät tuoksuvat ja maistuvat ruohosipulilta. Syö ne mielellään vastapaistettuina pelkän voin kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

30 kpl

  • 1 nippu ruohosipulia
  • 8 dl kauraryynejä
  • 1 l maitoa
  • 175 g voita
  • 75 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 l jauhoja

Valmistusohje

1. Hienonna ruohosipuli. Anna kauraryynien turvota maidossa taikinakulhossa pari tuntia. Kuutioi voi ja kuumenna 37-asteiseksi, lisää ryyniseokseen. Murusta hiiva ja lisää taikinaan. Lisää suola, sokeri ja suurin osa jauhoista.

2. Työstä taikina notkeaksi, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista. Ripottele päälle hieman jauhoja ja kohota liinan alla n. 30 minuuttia.

3. Vaivaa mukaan loput jauhoista. Jaa taikina 30 osaan ja muotoile pyöreiksi leipäsiksi, n. ½-1 cm paksuisiksi. Pistele ne haarukalla, laita voidellulle pellille ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla.

Lisää aiheesta:

Sipuli-focacciaKauniit omenapitkotPomeranssileipäMantelipalmikkoTäytetyt sahramipullatAamiaissämpylät
LeipäKananmunatonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä